Nepričakovana odločitev nekdanjega predsednika Boruta Pahorja

Ključe svoje katrce, ki je kilometre 20 let vrtela le zanj, bo predal kupcu, ki bo ponudil največ denarja. Izkupiček bo šel v dobrodelne namene.

31.1.2023 ob 11:28 | Foto: Črt Piksi, Matej Družnik, Ljubo Vukelič

Piše:

M. J.

Nepričakovana odločitev nekdanjega predsednika Boruta Pahorja

Nekdanji predsednik države Borut Pahor je oznanil, da se poslavlja od svoje legendarne katrce, kot pravimo staremu modelu renault 4.

Prepoznavno rjavo vozilo, ki je danes že starodobnik in ki ga je javnost imela priložnost spoznati še ko je bil predsednik vlade, bo novega lastnika dobilo za ustrezno denarno nadomestilo.

Kupnina za njegovo sopotnico, ki ga je spremljala kar okoli 20 let (avto je nekoliko starejši, izdelan je bil leta 1991) in skrbela za navdušenje okolice, ne bo šla v žep bivšemu predsedniku, temveč bo namenjena Inštitutu Zlata pentljica, otroci z rakom (lani je omenjeni inštitut nagradil s priznanjem Jabolko navdiha).

Pahorjeva katrca.

Pahor vse ponudbe sprejema na javnosti znani elektronski naslov borut.pahor@up-rs.si. Napovedal je še, da bo vsako sredo od 1. februarja naprej objavil najvišjo prejeto ponudbo, sama prodaja pa se bo zaključila 15. februarja, na mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

Prigod z njo mu ni manjkalo

S katrco se je Pahorju pripetila marsikatera dogodivščina, ki jih je je delil z javnostjo. Pred časom je nekoliko preveč pohodil stopalko za plin in to ravno na mestu, kjer je bil radar. Namesto 60 je vozil 65 kilometrov na uro, kar je bilo zanj presenečenje. »Na tiho sem jo kar pohvalil, ker nisem vedel, da tako hitro pelje,« je dejal v smehu.

Pahorjeva katrca.

Ko je bil še predsednik vlade, jo je bilo moč večkrat zaslediti parkirano na Gregorčičevi ulici. Včasih tudi z odprtim oknom, kar bi lahko bilo sila neugodno, če bi si jo zaželel kakšen nepridiprav.

Sicer jo je Pahor v preteklosti peljal na pot predvsem ob vikendih, so nam takrat pojasnjevali. Sicer pa je dobro znano dejstvo, da ga je tako kot predsednika vlade, kot tudi kasneje, ko je postal predsednik držav, prevažal šofer s službenim vozilom.

FOTO: Osebni arhiv

Njunih skupnih srečnih dni je očitno konec, nasmeh na obrazu pa bo zagotovo narisala novemu lastniku … Kdorkoli že to bo, želimo čim več varno prevoženih kilometrov.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Preberite še: Nikoli lepše: To so znane Slovenke, ki štejejo že petdeset let.

Morda vas zanima tudi: Kupil je staro kamnito hišo, v kateri že 50 let nihče ni živel: kar je naredil iz nje, vas bo sezulo (VIDEO).


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)