Neprevidna Kate Middleton ignorirala zlato pravilo kraljice

Kate Middleton je razkrila, s čim se rada razvaja njena hči in tako prekršila eno od pravil kraljevega protokola.

10.8.2021 ob 9:25 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Neprevidna Kate Middleton ignorirala zlato pravilo kraljice

Življenje članov kraljeve družine se res zdi bleščeče ter glamurozno, a je že tako, da morajo vsi, celo kraljica, spoštovati stroga pravila obnašanja in protokol, ki se običajnim smrtnikom velikokrat zdi nerazumljiv.

Med nenavadnimi pravili je med drugim prepoved uživanja morskih plodov, česna in še kakšnih, v kuhinjah povsod po svetu priljubljenih sestavin.

Obstaja še ena zapoved glede prehrane, ki naj bi se je člani kraljeve družine držali in je kraljica nikoli ne prekrši, jo pa je zaobšla soproga princa Williama, Kate Middleton.

Monarhinja skrbno skriva, katera je njena najljubša jed, saj noče, da bi jo stregli na vsakem dogodku, na katerem je prisotna. Logično, še tako dobre stvari je vendarle lahko preveč.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II UK

Gordon Rayner, nekdanji kraljevi dopisnik za The Telegraph je tako pojasnil ozadje pravila: "Kraljica svojo najljubšo jed skrbno skriva zase, kajti boji se, da bi, če bi jo razkrila, na pogostitvah jedla samo še to."

Iz istega razloga naj bi pravilo upoštevale druge kronane glave, a kot rečeno, ga je Kate prekršila večkrat, med drugim leta 2018, ko je obiskala bolnišnico Great Ormond Street, kjer je klepetala s štiriletnim dečkom Rafaelom Chanaom, ki je čakal na presaditev srca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Rafael je vojvodinji povedal, da ima rad olive in ona je odgovorila:  "Ko sem bila majhna, sem tudi jaz pojedla veliko oliv, prav tako jih ima rada Charlotte." Ko je mlad pacient pridal, da mu gredo v slast še testenine, je Kate pristavila: "Tudi Charlotte jih obožuje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Pa nazaj h kraljici: kljub temu, da svojo najljubšo jed ohranja zase, obstaja dobrota, za katero je splošno znano, da se je nikoli ne naveliča: "Kraljica obožuje čokolado. Je pravi čokoholik," je razkril nekdanji kraljevi chef Darren McGrady.

"Čokoladna piškotna torta je edina sladica, ki je vsak dan na kraljevi mizi. Odkar jo je prvič pokusil princ William, je prepričala tudi njega in so jo zato stregli na njegovi poroki."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by royalfamilystyle‌ (@royalfamilystyle)

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: 10 neznanih dejstev o princu Georgu (in fotografija, s katero obeležuje 8. rojstni dan)

Morda vas zanima tudi: Diana in William: zaklad, ki ga je mama zapustila sinu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)