Matthew McConaughey: Za moške je vse veliko lažje

Matthew McConaughey, oče treh otrok, je pojasnil, kako s soprogo vzgajata svoje otroke in kaj zanj predstavlja največji izziv.

18.6.2020 ob 9:50 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Matthew McConaughey: Za moške je vse veliko lažje

Igralcu Matthewu McConaugheyju otroci pomenijo vse, a to ne pomeni, da je pri vzgoji popustljiv in da ne zna reči ne. V zadnjem intervjuju za Town&Country sta igralec in njegova soproga Camila Alves McConaughey pripovedovala o svoji fundaciji Just Keep Livin' in o izkušnjah z vzgojo treh otrok: desetletne Vide, sedemletnega Livingstona in dvanajstletnega Levija.

"Imel sem veliko srečo. Odraščal sem v družini iz srednjega sloja, imel sem streho nad glavo, hrano na mizi, starše, ki so me imeli radi ter so me podpirali, avto, ki sem ga kupil sam, delo, v šoli mi je šlo odlično," se je igralec spominjal odraščanja, v katerem je osvojil vrednote, ki jih prenaša na svoj podmladek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

"Včasih imeti rad otroka pomeni privoščiti mu tisto, kar si želi, drugič pomeni biti strog in reči ne. Premožni ljudje res lahko svojim otrokom kupijo vse, kar si želijo, a to ne pomeni, da slednji dobijo tisto, kar potrebujejo. Ljubiti otroka pomeni kdaj tudi zavrniti njegove prošnje in želje. Ti ne-ji so težki, vzamejo veliko energije. Veliko lažje, kot ne je reči da."

Na vprašanje, kdo je tisti, ki večkrat reče da, pa je igralec šegavo odgovoril: "Glede na očitke, ki mi jih kdaj navrže soproga bi rekel, da sem to jaz."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Po navedbah spletne strani sklada Just Keep Livin', ki ga je igralec ustanovil leta 1992 po smrti očeta, je fundacija namenjena srednješolcem. Njegov osnovni namen je zagotoviti prava orodja in pogoje, da bi dijaki sprejemali odločitve za boljšo prihodnost. Njegovo vrednost pa sta zakonca oplemenitila na zanimiv način.

"Ko nekdo, ki je na položaju, na kakršnem je Matthew dobi naraščaj, prva fotografija otroka prinese ogromno denarja. Ko se je rodil Levi sva ujela podatek, da bi fotograf za njegovo prvo fotografijo prejel več kot milijon dolarjev. Tedaj sva se odločila, da na račun tega ne bo služil nihče, privolila v ekskluzivno fotografiranje in z izkupičkom obogatila najin dobrodelni sklad," je pripovedovala Alvesova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

McConaughey se je sicer že pred časom pošalil na račun očetovstva, ko je v intervjuju na kanalu History Channel izjavil, da bi imel rad osem otrok, vendar s soprogo glede tega nista na isti strani: "Razumem jo. Za nas (moške) je vse veliko lažje."

So pa otroci zanj živa zapuščina: "Do 18. leta jih bom vestno vzgajal, potem pričakujem, da bodo odšli od doma. To bo čez nekaj let in to govorim sedaj, a bomo še videli, kako bo v resnici. Je pa nedvomno najbolj častna naloga vzgojiti tri samostojne, zavedne in samozavestne otroke."

Preberite še: Petletniki: Tako čudoviti in hkrati tako naporni

Morda vas zanima tudi: Francoska metoda vzgoje, zaradi katere sem postala boljši starš (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)