Lučkar toži Baldwina in ekipo zaradi tragične smrti na snemanju

In začelo se je, prva tožba po tragični nesreči na snemanju filma Rust.

11.11.2021 ob 10:00 | Foto: Lucy Nicholson/Reuters | Avtor: Da. M./STA

Lučkar toži Baldwina in ekipo zaradi tragične smrti na snemanju

Vodja razsvetljave v produkciji filma Rust (Rja) Serge Svetnoy je v sredo na sodišču v Los Angelesu vložil tožbo proti Alecu Baldwinu in desetim drugim osebam zaradi tragične smrti snemalke Halyne Hutchins v Novi Mehiki. Svetnoy jim očita malomarnost in trdi, da ga bo čustveno breme preganjalo do konca življenja.

Baldwina in druge v tožbi obtožuje malomarnosti, zaradi katere da je umrla njegova prijateljica Hutchinsova, sam pa naj bi se za las izognil podobni usodi. Njegov odvetnik Gary Dordick je zatrdil, da na prizorišču ne bi smeli imeti pravih nabojev.

Poleg Baldwina Svetnoy med drugim toži še pomočnika režiserja Davida Hallsa, ki je Baldwinu dal pištolo z zagotovilom, da nima pravih nabojev, ter Hannah Gutierrez Reed, ki je bila zadolžena za varnost orožja. To je verjetno šele prva v vrsti tožb zaradi tragedije 21. oktobra, med katero je bil ranjen tudi režiser Joel Souza.

Svetnoy trdi, da je videl pištole ležati brez nadzora v prahu nekaj dni pred nesrečo in je ljudi opozarjal na to. V trenutku, ko je Baldwin med vajo sprožil pištolo, je bil Svetnoy od njega oddaljen le dva metra in je nameščal luči.

Svetnoy jim očita malomarnost in trdi, da ga bo čustveno breme preganjalo do konca življenja.

Odvetnik Gutierrez Reedove Jason Bowles je v sredo izjavil, da je šlo za sabotažo in nekdo hoče zvaliti krivdo na njegovo stranko. Bowles zahteva temeljito preiskavo vseh dejstev, vključno s tem, kako so lahko pravi naboji prišli v škatlo s slepimi naboji. Preiskovalci doslej sicer še niso našli dokazov o morebitni sabotaži.

Preberite še: Grozljivo dogajanje na koncertu Travisa Scotta: Raperja čaka tožba, tako se je odzvala Kylie Jenner

Morda vas zanima tudi: Prve besede monaške princese po prihodu k družini


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)