Ljubimec princese Diane prekinil molk: Intervju je bil čista manipulacija

Intimni prijatelj Diane, Hasnat Khan, je povedal, da je princeso pred intervjujem z Martinom Bashirjem posvaril, naj bo previdna.

11.1.2021 ob 8:40 | Foto: Ian Waldie/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Ljubimec princese Diane prekinil molk: Intervju je bil čista manipulacija

Dianin ljubimec, kardiolog Hasnat Khan je pred nedavnim za medije pojasnil, da je bil njen slavni intervju za BBC-jevo Panoramo čista manipulacija.

Spomnimo: v britanski javnosti so še vedno glasne obtožbe, da je voditelj Martin Bashir pred snemanjem pogovora leta 1995 princesi Diani posredoval lažne dokumente, ki so nakazovali, da je osebje v palači Kensington v zameno za plačilo vohunilo za princeso.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Bashir (@therealmartinbashir)

S tem naj bi jo prepričal, da je stopila pred kamere ter razkrila mnoge podrobnosti iz svojega življenja ter zakona s princem Charlesom. Sedaj pa je princesin ljubimec, kardiolog Hasnat Khan, s katerim se je sestajala med letoma 1995 in 1997 (razmerje se je končalo le malo pred njeno tragično smrtjo) razkril, da je Martin grobo izkoristil Diano.

"Ena njenih neprivlačnejših lastnosti je bila njena ranljivost. Prav zaradi nje se je tako približala širokim množicam. In Martin je to njeno ranljivost obrnil sebi v prid," je za Daily Mail povedal 62-letni Khan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Frances Spencer (@princess_of_walesss)

"Znal je biti zelo prepričljiv. Hkrati je delal za BBC in bil zelo veren. Diana mu je zato zaupala, kar je on izkoristil ter ji glavo napolnil z neumnostmi," je pojasnil Khan, ki sicer skrbno skriva svojo zasebnost in v javnosti le redko govori o odnosu s pokojno princeso.

Kot je še dejal, je ona po prvem srečanju z Bashirjem začela verjeti, da je bil Charles vpet v več zunajzakonskih zvez, med drugim z varuško Williama in Harryja, Tiggy Legge-Bourke. Postala je dobesedno paranoična in bila je prepričana, da prisluškujejo vsem njenim telefonskem pogovorom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana (@dianaforeverremembered)

"Takoj, ko smo se ob prvem srečanju v enem od pubov skupaj usedli k mizi, se je spravil name in mi začel zastavljati zelo osebna vprašanja o razmerju med mano in Diano. Zakaj se ne poročiva? Kje bi živela, če bi se poročila in podobno. Vse to mi ni bilo všeč in posvaril sem jo, naj bo v pogovoru z njim previdna.

Seveda nisem naiven in zavedam se, da je del nje želel razkriti svojo plat zgodbe, a še danes se sprašujem, če bi ta intervju sploh nastal, če ne bi Bashir tako vztrajno pritiskal nanjo," je še dodal Khan.

Dianina tesna prijateljica Rosa Monckton je že pred navedbami zdravnika za Daily Mail izjavila, da je prepričana, da je omenjeni intervju pripomogel k prezgodnji smrti princese. Kot je povedala Moncktonova, je bil pogovor speljan na nepošten način in je zagotovo spremenil tok zgodovine:

"Intervju je nedvomno pospešil ločitev Charlesa in Diane. Posledično je ona izgubila kraljevi naslov. Če do tega ne bi prišlo, bi ostala pod zaščito kraljeve družine in bi se zadeve 31. avgusta 1997 v Parizu odvijale drugače. Zagotovo se ne bi vozila s pijanim šoferjem, zaposlenem pri Mohamedu Al-Fayedu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana (@dianaforeverremembered)

Prva z intervjujem povezana preiskava je sicer odkrila ponarejene dokumente, ki pa naj ne bi vplivali na sam razplet dogodkov. Po 25. letih je BBC-jev nov generalni direktor Tim Davie novembra lani naznanil, da se začenja nova, neodvisna preiskava o omenjenem intervjuju, katero podpira tudi princ William.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke of Cambridge (@princewilliam_ina)

"Neodvisna preiskava je zagotovo korak v pravo smer. Razkrila bo ozadje Panoraminega intervjuja, dejanja, ki so do njega pripeljala in morebitne sporne korake tedaj odgovornih pri televizijski mreži BBC," je novico, da bo zadeva znova pod drobnogledom, komentiral za People.

Povzeto po portalu People.com

Preberite še: Dianin vzdevek za Camillo (in kaj se skriva v njegovem ozadju)

Morda vas zanima tudi: Kaj se je v resnici dogajalo med Diano in Camillo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)