Ljubica princa Alberta: Šla sem skozi pekel

Nekdanja ljubezen princa Alberta mu je pred dvajsetimi leti rodila sina.

2.9.2023 ob 8:55 | Foto: Hannah Mckay/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Ljubica princa Alberta: Šla sem skozi pekel

Burno ljubezensko življenje monaškega princa Alberta je dobro znano, šušlja se, da z ljubezenskimi izleti ni prenehal niti, ko se je poročil s sedanjo ženo, princeso Charlene, ki je zaradi v javnosti pogosto žalostnega izraza in solz na poroki dobila nadimenk najbolj otožna princesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Albert II and Princess Charlène of Monaco (@albertandcharleneofmonaco)

Albert in Charlene sta v zakonu od leta 2011, imata dva otroka, dvojčka Jacquesa in Gabrielle, in čeprav princ v javnosti sedaj deluje kot predan oče, je nekoč imel ljubice in ima dva zunajzakonska otroka, ki ju je uradno priznal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Njegov najstarejši otrok je 31-letna Jazmin Grace Grimaldi. Dobil jo je z ameriško natakarico Tamaro Rotolo. S hčerko redno vzdržuje stike, njena mama se ne izpostavlja v javnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @miss_nostalgiamc

Drugače je z mamo drugega prinčevega otroka Alexandra Grimaldija, ki je plod razmerja z Nicole Coste. Ta se rada pojavlja v medijih in večkrat zbode Charlene.

Nicole in Albert sta se spoznala leta 1997 na letu iz Nice v Pariz. Ona je pri letalski družbi Air France tedaj delala kot stevardesa v prvem razredu.

"Vedno sem bila v prvem razredu in navajena sem bila na pomembne goste. Ko sem prvič videla Alberta, sta se najina pogleda srečala in takoj sem vedela, da je nekaj drugače. Izžareval je posebno energijo, v hipu sva si bila všeč," je prvo srečanje opisala za Daily Mail.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Albert jo je prosil za telefonsko številko, kmalu sta začela skrivno zvezo. Sestajala sta se šest let, a razmerje končala, domnevno na zahtevo Albertovega očeta princa Rainierja III. Leta 2003 se je rodil Alexandre, Albert ga je uradno priznal dve leti kasneje.

Nezakonski vnuk Rainierja sicer nikoli ne bo nasledil monaškega prestola, za kar je nekdanji princ poskrbel z odlokom, po katerem lahko najvišji položaj v Monaku zasede le zakonski otrok monarha.

Čeprav je Albert za sina finančno skrbel vse od rojstva, je očetovstvo priznal šele po smrti svojega očeta in teden dni pred kronanjem, tedaj je Nicole tudi medijem zaupala, kdo je oče njenega sina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grimaldi & Casiraghi (@grimaldicasiraghi)

Leto dni za tem je Albert uradno priznal še hčerko Jazmin Grace Grimaldi. Šest let kasneje se je poročil s Charlene Wittstock, tri leta po tem je bivša stevardesa v medijih potožila, da Albert sina od poroke ne videva več.

"Žal mi je, da moram to povedati, vendar Albert, z izjemo kratkega obiska v septembru Alexandra ne videva več," je zaupala v intervjuju aprila 2014.

"Srečanja so postala nemogoča, odkar se je poročil s tem dekletom. Ne vem, kako se počuti njegova nova žena, vendar moram misliti na svojega nedolžnega otroka. Nočem je napadati, mislim pa, da je ljubosumna. Ne vem, zakaj. Za sinovo ime in za njegovo prihodnost sem šla skozi pekel," je tedaj povedala, a očitno se je to kasneje spremenilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Nicole se je mnogim zamerila zaradi javnih komentarjev, povezanih s Charlene, je pa dejstvo, da je po poroki njeno življenje doživelo kar nekaj sprememb:

"Po poroki sem trpela, saj so me pripadniki visoke družbe prenehali vabiti na zabave, če sta bila tam tudi princ in princesa. Bali so se, da bo prišlo do napetosti. V Monaku je polno zlobnih tračev. To je čudovito mesto, a mali svet. Preveč ljudi se boji, da bi se zamerili kroni.

Nekoč sem bila povabljena na zabavo na jahti, a so nekateri od prisotnih menili, da bi se lahko na pijači oglasila princ in princesa ter so vabilo preklicali," je pripovedovala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Večkrat je odkrito kritizirala Charlene in nekoč izjavila, da imajo v Monaku raje njo kot uradno princeso, javno jo je okrcala tudi zaradi odnosa do Albertovega najstarejšega sina: "Kar zadeve Charlene nočem, da naju primerjajo. Morali bi se podpirati, v najinem odnosu bi morala vladati diplomacija, a sem z njene strani doživela toliko grdih stvari.

Ko denimo Alberta ni bilo doma, je mojega sina preselila v krilo palače za služabnike. Kot mama tega ne morem odpustiti," je dejala ob eni od priložnosti in dodala, da je Albert zaradi odkrite graje Charlene pobesnel.

Alexandre Grimaldi je pred nedavnim praznoval 20. rojstni dan, njegov oče je bil prisoten na zabavi, kjer so se sladkali s torto z grbom monaške knežje družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Veliko pozornosti je vzbudil tudi slavljenčev intervju za francoski časopis Point de Vue, kjer je spregovoril o odnosu z očetom. Povedal je, da ga moti, ker se nanj gleda kot na nezakonskega otroka:

"Ko sem se rodil, ne oče in ne mama nista bila poročena, torej nista nikogar varala. Moj oče je v mojem srcu tako kot mama. Sta moja starša in srečen sem, da sta v mojem življenju oba."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Coste (@nicole.coste)

Na vprašanje, zakaj nosi očetov priimek, pa je odgovoril: "Moj oče je Grimaldi, uradno me je priznal in logično je, da se tudi jaz pišem tako."

Povzeto po portalu Kurir.rs

Preberite še: Otrok afere: Kdo je Jazmin Grace Grimaldi, hči princa Alberta monaškega

Morda vas zanima tudi: Burno življenje in tragična smrt cesarice Sisi: tašča je kruto posegala v njeno zasebnost


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)