Linda Evagelista prekinila molk in pokazala, kako zelo ji je škodoval lepotni poseg

Nekoč ena najbolj iskanih manekenk Linda Evagelista je odkrito spregovorila o lepotnem posegu, ki ji je na telesu pustil nepopravljive deformacijie.

17.2.2022 ob 9:33 | Foto: Andrew Kelly/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Linda Evagelista prekinila molk in pokazala, kako zelo ji je škodoval lepotni poseg

Linda Evangelista, po rodu iz Kanade, je bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja en najbolj prepoznavnih obrazov naslovnic in modnih revij. Tedaj je skupaj z Naomi Campbell, Claudio Shiffer in Cindy Crawford osvajala svet visoke mode ter sodelovala z največjimi modnimi kreatorji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIVA MODA (@viva_moda_magazyn)

Potem pa je izginila in od leta 2016 živela povsem odmaknjeno življenje. Tega je sedaj konec, kajti v iskrenem intervjuju za revijo People je povedala, kaj se ji je v resnici zgodilo in celo pokazala trde izbokline, ki jih ima na določenih delih telesa.

Oglejte si video:

Že septembra lanskega leta je na svojem instagramu razkrila, da se je med letoma 2015 in 2016 posluževala posebnega kozmetičnega tretmaja CoolSculpting, kar je kasneje srčno obžalovala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Namen postopka je zmanjševanje količine maščobe na določenih delih telesa, a zadeva se pri njej ni odvijala po načrtih, učinek je bil ravno obraten in na ciljnih mestih je bilo na koncu maščobe celo več, vse skupaj je pustilo trajne posledice v obliki nepopravljivih deformaciji.

Redek stranski učinek

Sam poseg, med katerim se maščobne celice zamrzne, je odobren s strani ameriškega urada za zdravila (FDA) in naj bi bil manj invaziven od liposukcije, a je pri Lindi izzval sicer redek stranski učinek, imenovan paradoksalna adipozna hiperplazija, (PAH), pod vplivom katerega se maščobne celice na mestu zdravljenja povečajo ter za vedno spremenijo telesno obliko.

Linda je bila od avgusta 2015 do februarja 2016 deležna sedmih tretmajev. Nekje tri mesece po zadnjem je opazila izbokline pod brado, na stegnih in na zgornjem delu hrbta, skratka na nekaterih predelih, ki so bili izpostavljeni tretmaju.

"Izbokline ne samo, da so bile vse večje, postajale so tudi trde in toge," je pojasnila in dejala, da je skušala zadeve z vadbo ter dietami popraviti sama, a trud ni obrodil nobenih sadov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by showbuzz.hr (@showbuzzhr)

Vrnitve ni

Po nekaj mesecih je obiskala zdravnika in ta ji je razkril, posledica česa so spremembe na njenem telesu ter jo postavil na realna tla: poškodb ne bo ublažila nobena vadba in ne dieta.

"Bilo me je groza. Začela sem se sama sebe sramovati in se skrivati pred ostalim svetom," je  povedala nekdanja manekenka, ki se je končno odločila o svoji izkušnji spregovoriti javno.

"Seveda sem se obrnila tudi na podjetje, ki je postopek izvajalo. Obljubili so mi, da lahko z liposukcijo nastalo škodo popravijo, vendar tudi dve liposukciji in nošenje kompresikega spodnje perila zadev niso izboljšale.

Izbokline so močno vidne in trde na otip. To ni običajna, mehka maščoba."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Originals and New supermodels (@supermodelsgallery)

Po pravico na sodišče

Glavni namen razkritja tega, kaj je pri njej povzročil poseg je, kot pravi Linda, odločitev, da je konec skrivanja in želja po ozaveščanju drugih:

"Upam, da bo moja izkušnja pomagala ljudem, ki so se znašli v meni podobni situaciji," je delala 53-letnica, ki je proti podjetju Zeltiq's CoolSculpting že vložila tožbo v kateri trdi, da je niso podrobno seznanili z mogočimi stranski učinki posega:

"Sem grozno iznakažena. Nikoli več ne bom takšna, kot sem bila. Izgubila sem sama sebe, sploh se ne prepoznam več. Linda Evangelista je izginila."

Povzeto po portalu Republicworld.com

Preberite še: Slavna igralka razkrila ime spolnega nasilneža: Bil je njen zaročenec Marilyn Manson

Morda vas zanima tudi: Naomi Campbell: Kar sem videla, se mi je gabilo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)