6 dragocenih lepotnih trikov, ki ti bodo olajšali lepotno rutino

Vsaka lepotica ima svoje skrivnosti in mi ti razkrivamo nekaj tistih, ki ti bodo gotovo prišle prav.

17.10.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

6 dragocenih lepotnih trikov, ki ti bodo olajšali lepotno rutino

Včasih se zdi, da nekatere ženske nikoli nimajo slabega dne in so vedno videti kot iz škatlice. To seveda ne drži, saj ima vsak kdaj dan, ko se v svoji koži ne počuti najbolje. Obstajajo pa majhni lepotni triki, ki ti bodo prav vedno pomagali do zadovoljstva, ko boš svoj odsev zagledala v ogledalu.  

Kremo za oči in lak za nohte hrani v hladilniku

Čas za nego se prične že zgodaj zjutraj, ko vstanemo iz postelje. Če imaš, ko vstaneš, težave z zabuhlostjo, te bo gotovo rešil nasvet, da hrani kremo za predel okoli oči v hladilniku. Mnogi kozmetični produkti za ta del obraza imajo namreč kovinsko konico, ki hladi kožo in tako blaži zabuhlost. S hladno kremo boš na svojem obrazu dosegla prav tak učinek.

V hladilniku pa je pametno hraniti tudi lak za nohte, saj bo na hladnem dlje časa ostal tekoč in mu boš na ta način podaljšala rok trajanja.

Pravo zaporedje nanašanja produktov

Dandanes na kožo nanašamo veliko produktov in včasih pozabimo, v kakšnem zaporedju je pravilno nanesti kremo za oči, serum, vlažilno kremo … in še bi lahko naštevali. Kadar se boš znašla v zagati, kateri korak je naslednji, se spomni pravila, ki pravi, da produkte nanašaš od tistega z najredkejšo teksturo do tistega z najbolj gosto. Zadnja pa mora biti vedno še krema z zaščitnim faktorjem.

 

Ne podcenjuj moči močne šminke

Kadar se ne zbudiš najboljše volje ali pa si vase malce nesigurna, posezi po šminki vpadljive barve. Morda se ti zdi, da v slabi koži ne želiš izstopati, a v resnici boš zaradi malce dodatne barve na obrazu navzven zažarela in se tako bolje pričela počutiti tudi navznoter. Poleti te bo vedno rešila koralna oranžna, v zimskem času ti bo samozavesti vlila klasična rdeča, spomladi pa boš zacvetela v barvah magente. No, seveda izberi odtenek, ki ti je najbolj pisan na kožo, a ga imej vedno pri roki za dneve, ko potrebuješ malce spodbude.

Ne dotikaj se obraza, če ni nujno

Koža na obrazu je izredno občutljiva in ker se z rokami čez dan dotikamo marsičesa, dlani drži čim dlje stran od nje. Umazanija in bakterije na koži lahko sprožijo rdečico, mozolje ali celo akne in prepričani smo, da si tega ne želiš. Obraza se dotikaj le zjutraj in zvečer, ko je čas za nego kože, pred tem pa si vedno temeljito umij roke.

Mehka brisača in dvignjena glava

Mokri lasje so zelo občutljivi, zato moramo z njimi še bolj previdno ravnati kot s suhimi. Pogosta napaka, ki jo počnemo po umivanju glave je ta, da se sklonimo, lase vržemo naprej in jih ovijemo v brisačo. Na ta način jih lomimo ter škodimo njihovi povrhnjici in če to počnemo redno, ne bodo več tako sijoči, kot bi si želeli. Prihodnjič, ko stopiš izpod tuša, jih le nežno počeši nazaj, prekrij z mehko brisačo in počakaj, da ta vpije odvečno vlago.

Eterično olje za sproščen tuš

Najlepše pa boš videti, ko se boš lepo počutila od znotraj in zadovoljstvo s samo seboj izžarevala tudi navzven. Zato moraš vedno lepo skrbeti zase in si redno privoščiti sproščujoče rituale. Tega si na primer lahko privoščiš kar vsak dan. Preden stopiš pod tuš, na dno kabine pokapljaj nekaj kapljic eteričnega olja. Nato prižgi vročo vodo in ko bo nastala para, se bo pomešala z aromo olja ter v tvoji kopalnici pričarala pravo aromaterapijo. Nekajkrat globoko vdihni in izdihni in takoj se boš počutila bolje.

Preberi še: Dlačice na bradi: Kaj se v resnici zgodi ob puljenju

Morda te zanima tudi: Res potrebujemo posebno kremo za predel okoli oči?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)