Komu bo Meghan Markle podarila Archijeva oblačila

Meghan Markle bo ženskam v Afriki na pomoč priskočila takoj, ko bo stopila na tamkajšnja tla.

23.9.2019 ob 10:10 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

Komu bo Meghan Markle podarila Archijeva oblačila

Princ Harry in Meghan Markle prav danes začenjata turnejo po Afriki, na kateri ju bo spremljal petmesečni sin Archie, med obiskom Cape Towna in Johannesburga pa bo vojvodinja s posebno gesto pomagala pomoči potrebnim.

Kot vir blizu para povzema The Sunday Telegraph, bi Meghan rada nemudoma na pomoč priskočila ljudem, ki jih bo na obisku srečala. Zato je s seboj vzela oblačila, ki jih je Archie prerastel ter jih bo podarila tamkajšnjim mamicam.

"Različne ljudi je prosila za nasvet, kaj bi lahko vzela s seboj na turnejo, kjer bo kraljevi par obiskal Južno Afriko, Angolo, Malavi in Botsvano, da bi olajšala stisko tamkajšnjih prebivalcev ter bi zanje takoj lahko storila čim več," je povedal vir.

Medtem, ko bo Harry nadaljeval humanitarno delo svoje mame princese Diane in se bo osredotočal predvsem na čiščenje minskih polj ter se zavzemal za tesnejšo povezavo med državo na skrajnem jugu črne celine in Veliko Britanijo, se bo Meghan posvetila izobraževanju in varnosti žensk, njen poudarek bo na nasilju med spoloma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Žalostna statistika

Čeprav se člani britanske kraljeve družine običajno ne vmešavajo v notranjo politiko držav, ki jih obiskujejo, je povsem razumljivo, da par ne more spregledati stanja, ki vlada v Južni Afriki, kjer je močno prisotno nasilje med spoloma in je zaradi njega samo meseca avgusta življenje izgubilo 30 žensk. Po podatkih tamkajšnjega statističnega urada je žrtev nasilja partnerja vsaka peta ženska, lanskega leta je zaradi posledic tega umrlo 2700 žensk in 1000 otrok. Ta dejstva so tamkajšnjega predsednika Cyrila Ramaphoso spodbudila k temu, da je v sredo sklical izredno sejo parlamenta, kjer je opozoril na nevzdržno stanje in pozval k iskanju rešitev: "Nad našo deželo je temna senca. Ogrožene so ženske, ogroženi so otroci in Južna Afrika je zanje najmanj varen kraj na svetu," je v nagovoru parlamenta povedal Ramaphoso in dejal, da je skrajni čas, da politične sile združijo moči ter s konkretnimi predlogi in ukrepi spremenijo žalostno statistiko.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)