Kim Catrall se vrača kot Samantha (a le pod tem pogojem)

Zvezdnice priljubljene serije Seks v mestu so se to poletje vrnile z drugo sezono serije In kot bi mignil (And just like that), v kateri bomo lahko za nekaj trenutkov videli celo Kim Catrall v vlogi nepozabne Samanthe Jones.

24.7.2023 ob 6:25 | Foto: Reuters

Slika avtorja - Danaja  Lorenčič Piše:

Danaja Lorenčič

Kim Catrall se vrača kot Samantha (a le pod tem pogojem)

Igralke Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon in Kim Catrall so zaradi vlog v televizijski uspešnici veljale za nekakšen ideal prijateljstva, vendar so bili njihovi odnosi za kamerami precej drugačni - predvsem med Sarah Jessico Parker in Kim Catrall so se v zadnjih letih snemanja pojavljala nesoglasja, zato je bila Kim Catrall odločena, da noče več sodelovati z njo.

In tega se je tudi držala, kar pomeni, da je v skupnih prizorih s soigralkami tudi letos ne bomo videli.

Kritike zaradi videza

Prva sezona serije And just like that je naletela na mešane odzive. Nekaterim se je zdela dolgočasna, očitali so ji tudi pomanjkanje humorja in dobrih dialogov. Igralke pa so bile deležne žaljivih komentarjev na račun svojega videza – nekaterim so se namreč zdele prestare.

Kristin Davis, ki v seriji igra Charlotte, je bila ogorčena, ko je slišala, da se gledalci pritožujejo zaradi njenega videza. »Jezna sem in nočem biti ves čas jezna, zato nočem spremljati družbenih omrežji, vendar vem, da komentarji obstajajo.«

Z njo se strinja tudi Sarah Jessica Parker: »Na družbenih omrežjih hoče vsak nekaj povedati. 'Ima preveč gub, nima dovolj gub,« je pojasnila med intervjujem za Vogue novembra 2021. »Skoraj se zdi, kot da ljudje nočejo, da bi se sprejele takšne, kot smo. Kakor da skoraj uživajo v tem, da nas boli, ker smo danes takšne -  ne glede na to, ali se odločimo za naravno staranje in ne izgledamo popolno, ali pa naredimo nekaj, zaradi česar se počutimo bolje,« je nadaljevala. »Vem, kako izgledam. Nimam izbire. Kaj bom naredila glede tega? Ustavila staranje? Izginila?«

Igralkama se sicer ne bi bilo treba braniti zaradi tega, a žaljivi komentarji so ju prizadeli. Resnica je, da se vsi staramo. Staranje ni anomalija in družbi delamo medvedjo uslugo, če tega ne sprejmemo.

V koraku s časom

Toda v drugi sezoni so ustvarjalci sami sebi skopali jamo, so odločeni kritiki. V eni od epizod se namreč izkaže, da je tudi za Carrie značilen starizem, saj je zgrožena, ko ji znanka predlaga, da gre na zmenek s starejšim moškim.

Ustvarjalcem serije pa nekateri očitajo tudi to, da jim je spodletelo pri prikazovanju življenja žensk po 50. letu. Več desetletij je trajalo, da bi Hollywood dal priložnost starejšim igralkam. Toda zdi se, da je na tem področju treba še veliko narediti, kar dokazuje tudi serija And just like that, ki se preveč trudi, da bi bila politično korektna in obenem v koraku s časom.

Carrie tako namesto kolumne snema podkast, Charlotte se skuša sprijazniti s tem, da je njena hči Rose sedaj Rock, Miranda pa se zaljubi v stand-up komika in podkasterja Che-ja, ki je nebinarna oseba. Vse to deluje preveč prisiljeno in vpadljivo, kakor da nas skušajo ves čas prepričevati, kako ozaveščene, tolerantne in »v trendu« so.

Toda nekaterim je serija vendarle všeč. Čeprav ni dosegla uspeha Seksa v mestu, jo je revija Guardian označila za obetavno. »Serija je na poti k okrevanju in občasno obnavlja ključne značilnosti izvirne serije. Miranda se vrne iz nesmiselne praznine L.A.-ja, kjer je njen skromni obstoj pogojen z najmanjšimi spremembami v Chejevem razpoloženju. Vrne se v New York, da bi se spopadla z bolj vsebinskim vprašanjem obračunavanja s Stevom, na tej poti pa se počasi vrača k sebi. In v prihajajočih epizodah naše punce ponovno odkrijejo vznemirjenje spolne napetosti in spogledovanja, ko ponovno vstopijo v skupino za zmenke; Charlotte si povrne svoje karierne ambicije; in Seema naleti na svojo prvo črpalko za penis.«

Samanthe ne more nadomestiti nihče

Lik Seeme Patel je odigrala Sarita Choudhury, ki je priznala, da je imela tremo, ko so ji ponudili vlogo. Toda v njej se je odlično znašla, kritiki in gledalci so jo namreč označili kot fantastičen dodatek k seriji.

A nekaj je vendarle jasno – Kim Catrall v vlogi Samanthe je nenadomestljiva, zato številne gledalke komaj čakajo na epizodo, v kateri jo bodo lahko videle. Četudi le za hip. Vlogo je namreč posnela tako, da preostalih igralk ni videla in ni govorila z njimi.

Njena vrnitev pa bo povezana s še eno vrnitvijo. Za njen modni slog bo skrbela Patricia Field, kostumografka, ki je zaslovela prav zaradi serije Seks v mestu, kjer je ustvarila nekaj nepozabnih modnih stajlingov, trenutno pa sodeluje pri seriji Emily v Parizu.

Preberite še: V filmu Barbie slovenska igralka in slovenska luč (ter druga zanimiva dejstva o poletni uspešnici)

Morda vas zanima tudi: Skriti pomeni travniškega cvetja (zato so te divje rože tako dragocene)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)