Kdo je v resnici Lili Sorum, ki s številkami pomaga Slovencem?

Numerologinjo Lili Sorum največkrat vprašamo o tem, kaj vidi v številkah, kakšna prihodnost se nam obeta, malokdo pa ve kaj več iz njenega osebnega življenja.

21.10.2023 ob 7:55 | Foto: osebni arhiv, Instagram

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Kdo je v resnici Lili Sorum, ki s številkami pomaga Slovencem?

Po tem, ko sva se pogovarjali o tem, kaj nas čaka do konca leta, kar si lahko preberete TUKAJ, sva spregovorili še o njej osebno, kdaj se je sploh srečala z numerologijo in kaj jo povezuje z Indijanci.

Kdo je Lili Sorum in kako je numerologija prišla v vaše življenje?

Ojoj, slaba sem v opisovanju sebe (smeh). Jaz pravim, da sem čisto običajno dekle, ki ima rado živali in se počuti doma med Indijanci.  

Pravzaprav mi je numerologija padla v roke. V knjižnici sem iskala popolnoma drugačno gradivo, ko se je iz police zvrnila knjiga o numerologiji. Ker sem zvedava in rada raziskujem, sem si jo seveda izposodila in življenje po tem ni bilo več enako. Najprej sem samo sebe mnogo bolje razumela.

Nato sem seveda hitela izračunati še števila za takratnega partnerja, za najboljše prijateljice in fascinirala me je natančnost opisa, ki pa je nudil tudi smernice za izboljšanje življenja, ne zgolj izjave tipa: radi imate naravo. Od tam naprej se je vse odvijalo nekako spontano, saj veste, prijateljica bi zdaj izračun za drugo prijateljico, sodelavko in tako naprej.

V knjižnici sem iskala popolnoma drugačno gradivo, ko se je iz police zvrnila knjiga o numerologiji.

So negotovi časi tisto obdobje, ko se ljudje še bolj množično obračajo na vas?

Da in ne. Numerologija je čudovita veda, nisem pristranska (hudomušno pomežikne), ki nam pomaga tudi v drugačnih življenjskih situacijah, kot denimo pri določitvi najboljšega datuma za poroko ali odprtje posla. Pomaga nam izbrati najbolj harmonično ime za otročka ob rojstvu, opozori na neharmonične spremembe našega energijskega zapisa ob spremembi imena – najpogosteje je to ob poroki, pa tudi ob ločitvi. Razloži energijo lokacije, ki je seveda lahko zelo ugodna za dom, ne pa tudi za posel in obratno.

Numerologija ima veliko aspektov. Če bi morala izpostaviti, kdaj se najbolj množično srečujemo, je to ob koncu leta, ko smo vsi radovedni, kaj nam leto, ki prihaja, prinaša, predvsem v času, ko je moč naročiti svoj letni osebni numerološki vodnik.

Kaj vse vas prosijo ljudje, da jim izračunate? Mogoče najbolj bizarna prošnja?

Oh, marsikaj. Pred leti je ena gospa kar nekaj mesecev vztrajala, da naj ji vendar izračunam njeno dobitno kombinacijo za loterijo. Mnogokrat gre preprosto za napačno razlago, kaj numerologija je.

Pred dvajsetimi leti, ko sem začela svoje delo, je bilo seveda največ vprašanj tipa 'ali me mož vara, ali imam kaj možnosti pri tej punco', zdaj pa so vprašanja zelo povezana z delom na sebi, razumevanjem odnosa z drugo osebo in predvsem izpopolnjevanjem sebe.

Se na vas obračajo tudi politiki, podjetniki, znani Slovenci?

Absolutno. Numerologija vse bolj spet dobiva svojo prepoznavnost kot veda. Tudi v zgodovini vemo, da so se japonski cesarji, poveljniki posvetovali s svojimi modreci – ti so bili astrologi, numerologi ... Kot zanimivost naj povem, da je takšna ali drugačna oblika numerologije prisotna pri vseh starih ljudstvih.

Kaj pa vas navdušuje oz. vam prižge iskro v očeh v vsakdanjem življenju?

V svetu se zelo spreminja dojemanje narave, staroselcev – vse bolj se zavedamo rasizma, posledic genocida in tako naprej. Ko vidim te premike, mi je toplo pri srcu. 

Te dni je bil pri nas sprejet zakon o zaščiti živali, ki je sicer še vedno pomanjkljiv, je pa korak v pravo smer. Vsak izmed nas je lahko del rešitve in izboljšanja. Tako sebe kot sveta. Ko vidim nekoga, ki je pozdravil globoko rano, premagal jezo, zamere in negativno izražanje svoje frustracije, me to gane. Vsi imamo slabe izkušnje za seboj, rane in strah v sebi.

Ko vidim nekoga, ki je pozdravil globoko rano, premagal jezo, zamere in negativno izražanje svoje frustracije, me to gane.

Seveda se me globoko dotakne, ko prejmem e-mail ali klic nekoga, ki mi pove, da si je življenje postavil na noge, ali ga je zelo spremenil po najinem srečanju ali z branjem vodil. Verjamem, da vsi mnogokrat zelo pomagamo z neko pripombo ali gesto, pa se ne zavedamo, kako zelo lahko polepšamo ali olajšamo pot druge osebe. Ne pozabimo biti dober sočlovek.

Vam številke velikokrat pomagajo pri uspehih ali tudi sami kdaj potrebujete "šolo življenja"?

Vsi se še učimo. Sicer bi sedeli na roza puhastem oblačku in igrali harfo, pa bi nam bilo verjetno malo dolgčas. Torej tudi jaz. Tudi sama se še učim ljubezni do sebe, sprejemanja pomoči, prepoznavanja svojih zmožnosti. Numerologija ni čarobna paličica, zaradi katere bi sedaj trdila, da zdaj pa že vse vem in vse znam.

Želeli ste študirati pravo, da bi se lahko borili za pravice Indijancev? Mi lahko poveste več o tem? 

Res je. Kot otrok sem najprej seveda mislila, da lahko največ storim po tej poti. A v tistih časih bi to zahtevalo veliko let študija, prakse, dodatne specializacije mednarodnega prava. In kar v letih bi že bila, preden bi lahko kot odvetnica delovala v ZDA in Kanadi. Potem sem ugotovila, da tam res ni pravice za temnopolte v pravnem sistemu in da lahko veliko dobrega storim tudi na drugačen način.

Kolikor in kakor sem lahko, sem aktivna v ozaveščanju o vsem, kar se dogaja. Bili bi presenečeni, saj se vendarle piše leto 2023. Maksimalno sem predana tudi delu z njimi, z ramo ob rami; tako v borbi za pravice, kot v trudu za ohranitev jezika, navad in prepričanj njihovih prednikov. Naj vam povem zanimivost: jezik Sioux Indijancev tudi uporablja dvojino, enako kot slovenščina.

Četudi le pomagate sosedu nesti težke vrečke po stopnicah. Nobeno dobro dejanje ni premajhno.

Mi vsi – vsak izmed nas je lahko doprinos k boljšemu svetu, pa naj gre za pravice staroselcev, ki so bili strpani v rezervate ali za živali, ali za naravo, za enakopravnost itd. Vsak izmed nas ima vedno možnost prispevati k spremembi in boljšemu svetu. Četudi le pomagate sosedu nesti težke vreče po stopnicah. Nobeno dobro dejanje ni premajhno.

Pravite, da je numerologijo le neke vrste usmeritev in da je potem na človeku samem, da pravilno uporabi te informacije. Se vam oglasijo ljudje, ki so res naredili korenite spremembe v življenju prav zaradi vaše pomoči? Koliko vam to pomeni?

Največ. Mislim, da lahko z gotovostjo zatrdim, da se nobena količina denarja, zlata ne more kosati z občutki, ko mi čez nekaj let ali po težki preizkušnji nekdo reče 'pomagali ste mi in danes sem si življenje popolnoma drugače postavil/a.' Vedno bom hvaležna, da sem imela to možnost in prav nikoli se s tem ne hvalisam naokoli. Menim, da smo vsi lahko učitelj, zdravilec, prijatelj in dober sočlovek (to besedo sem verjetno kar sama skovala) in učenec ter potrebni pomoči.

Nikoli nimam občutka, da sem jaz zaslužna za spremembo, ki jo je nekdo dosegel. Numerologija je izvrstna veda, lahko nam pomaga, nas usmeri, potolaži, pomaga razumeti in sebe sprejeti, seveda pa dela na sebi ne more namesto nas opraviti. Vedno imamo svobodno voljo. Vedno lahko spremenimo ne le svet, temveč tudi sebe. Vsi to zmoremo.

Preberite še: Slovenka v Afriki: od prometne nesreče do spanja v celici in nove ljubezni

Morda vas zanima tudi: Kako stenice pridejo v vaš dom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)