Sočutna Kate Middleton o bojih z odvisnostjo

Kate Middleton se dobro zaveda, da odvisnost lahko v svoj krog potegne vsakogar od nas.

20.10.2021 ob 8:50 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Sočutna Kate Middleton o bojih z odvisnostjo

Sodelovanje s prostovoljnimi organizacijami, ki pomagajo odvisnikom, je zadnjih deset ena od prioritet Kate Middleton. Tako je med drugim pokroviteljica britanske organizacije The Foward Trust, ki je v te dni začela s kampanjo Aktivno nad odvisnost (Taking Action on Addiction).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Forward Trust (@theforwardtrust)

Ob tej priložnosti je Kate zbrane nagovorila z močnim govorom, v katerem je poudarila, da je treba pozabiti na zmotna prepričanja o odvisnosti.

Omenjena kampanja je dolgotrajna, njen osnovni namen je boljše razumevanje različnih vrst zasvojenosti, prepoznavanje teh, poznavanje vzrokov zanje in ozaveščanje o dostopnosti pomoči pomoči potrebnim.

Kampanja sovpada s tednom ozaveščanja o odvisnosti, ki na Otoku traja od 18. do 24. oktobra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Vojvodinja Kambriška se je zahvalila vsem, ki so pripravljeni deliti svoje izkušnje z zasvojenostjo, prav tako je zahvalo izrekla vsem prostovoljcem in dobrodelnim organizacijam, ki so usmerjene v ozaveščanje, preprečevanje in premagovanje zasvojenosti.

"Zasvojenost ni izbira," je dejala Kate. "Nihče ne izbere tega, da bo postal zasvojen. A lahko se zgodi vsakomur od nas. Nihče ni imun nanjo. Vse preredko je odvisnost obravnavana kot resna mentalna bolezen in le redko si kot družba vzamemo čas, da bi odkrili in spoznali njene temelje ter korenine," je opozorila in dodala:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

"Pot v odvisnost je velikokrat večplastna in kompleksna. A s prepoznavanjem tega, kar se skriva v ozadju, lahko že končno odpravimo vse z njo povezane tabuje, sramoto in žalost, ki jo pogosto spremljajo.

Kot družba bi morali k njej pristopati s sočutjem in empatijo. S pripravljenostjo pomagati ljudem okoli nas, z razumevanjem poti odvisnikov in kje so bili, preden so stopili nanjo," je še izpostavila vojvodinja, ki je poudarila, da so kriza koronavirusa ter z njo povezana zaprtja mnoge s tega vidika potisnile v še globljo stisko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stories of my sober journey (@simons_sobriety_journey)

"Pandemija je opazno povečala delež zasvojenih. Otroci, mladostniki, cele družine se z odvisnostjo soočajo v višjem številu, kot kdaj koli prej."

Njene besede je podprl televizijki voditelj Ant McPartlin, ki je zasvojenost občutil na lastni koži:  "Bilo je slabo," je povedal. "A takoj, ko se človek odpre, začno težave izginjati in stvari se počasi začno obračati na boljše."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ant & Dec Support ღ (@teamantdec)

"Celotna kampanija nam bo pokazala, da ne samo, da se je iz odvisnosti mogoče izkopati, temveč tudi, da nekdanji odvisniki v družbi lahko nekaj dosežejo.

Vsi skupaj igramo pomembno vlogo pri tem. Z razumevanjem, poslušanjem, s povezovanjem. S skupnimi močni torej lahko zgradimo srečnejšo, bolj zdravo in bolj skrbno družbo," je zaključila Kate Middleton.

Povzeto po portalu People

Preberite še: Kate Middleton na premieri Jamesa Bonda osupnila, ko je pokazala svoj skriti jaz

Morda vas zanima tudi: Svojeglava Kate Middleton in princ William: tako kršita kraljeva pravila vzgoje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)