To je razlog, zakaj Camilla ne mara Kate Middleton

Čeprav na zunaj tega nikoli ne kaže, Camilli priljubljenost Kate Middleton ne godi.

10.11.2022 ob 9:43 | Foto: Henry Nicholls/Reuters, Instagram, You Tube | Avtor: M. FL.

To je razlog, zakaj Camilla ne mara Kate Middleton

6. maja naslednje leto se obeta kronanje novega britanskega kralja Karla III. V katedrali Westminster bo tedaj ob njem njegova soproga, kraljica Camilla.

Tudi ta bo, tako kot Karel, ki je na to priložnost čakal 73 let, dobila težko pričakovano krono.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

"Kronanje bo odsevalo vlogo monarha v sodobnem času, njegov pogled na prihodnost, hkrati bo sledilo dolgoletni tradiciji in običajem," je ob objavi datuma naznanila palača Buckingham.

Je pa vir blizu kraljeve družine za britanski RadarOnline zaupal, da želita tudi princ William in Kate Middleton obredu dati svoj pečat, nad čemer Camilla ni ravno vzhičena.

"William in Kate sta si zadala nalogo prepričati Karla k posodobitvi kronanja in obred bolj približati sodobnemu času. Čeprav je to posvečen dan, ga želita narediti manj vzvišenega," je povedal vir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.and.william.of.wales

Od kronanja prejšnje kraljice Elizabete II. je minilo 70 let in od tedaj se je veliko spremenilo, kar bi Kate in William rada nekako izpostavila.

"Njuna priljubljenost je višja kot kdaj koli prej in javnost veliko bolj zanima, kaj se dogaja z njima ter njunimi otroki, princem Georgejem, princeso Charlotte in princem Louisom, kot kaj počneta Karl in Camilla."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by |

"Slednja je nad tem vse prej kot navdušena. Zdi se ji,  da jo Kate vselej zasenči in strah jo je, da bi tudi na kronanju javnost več pozornosti namenjala njej," je še povedal vir in dodal, da je med ženo sedanjega in bodočega kralja prišlo do napetosti tudi zaradi dediščine pokojne kraljice.

Kraljica naj bi namreč v zadnjem hipu spremenila oporoko, s katero je zbirko dragocenih draguljev, katere vrednost je ocenjena na več kot 110 milijonov evrov, zapustila Kate in ne Camilli.

"Vsem je jasno, da je Kate družinska ljubljenka, na kar je bila Camilla vselej nekoliko ljubosumna. Tega seveda nikoli ni povedala naglas, a to je nekaj, kar kraljica princesi skrivaj zameri," je še povedal vir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duchess On A Budget - Princess Kate (@duchessonabudget19)

Iz njunega odnosa je na dan prišla še ena zanimiva podrobnost in sicer iz časa, ko sta bila William in Kate še fant in dekle.

Njuna ljubezenska zgodba se zdi povsem preprosta: spoznala sta se med študijem, se zaljubila, zaročila, nato poročila.  A nekje med zaljubljenostjo in zakonom sta se, natančneje leta 2007, za kratek čas razšla.

In pri tem kratkem razhodu je imela prste vmes iz ozadja tudi mačeha princa. Britanski spletni časopis The Express takole citira kraljevega avtorja Christopherja Andersona, ki je pojasnil, da je Camilla tedaj po svoje spodbujala Williama, naj zadeve konča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camilla, Queen Consort (@camilla_queen_consort)

"Ko je novica o razhodu prišla v javnost, sem bil, tako kot mnogi drugi, šokiran in presenečen. Vsi smo mislili, da je samo še vprašanje časa, kdaj jo bo zaprosil, nato pa takšna vest. Ljudje so mi začeli pripovedovati, da stoji v ozadju Camilla."

Kajti, kot je pojasnil, je bila ta vselej malo snobovska. Aristokratinja, ki se je vedno gibala v kraljevih krogih. Ponosna je bila na dejstvo, da je pra-pravnukinja Alice Keppler, ljubice kralja Edwarda   VII. S tem se je hvalila že kot otrok in kot odrasla ženske je imela načrt: postati ljubica bodočemu kralju in nato kralju.

Na Kate je vedno gledala zviška. Nekako se ji ni zdela primerna za kraljevo družino. Bila je namreč prva ženska nemodre krvi, ki bi prišla vanjo. Potomka rudarjev, njena mama je bila nekoč stevardesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalty.female

Zato se Camilli Kate kot posameznica in celotna družina Middelton ni zdela vredna vstopa v kraljeve kroge.

Skratka: Camilla je tedaj Charlesu dejala, naj Williama prisili v odločitev glede Kate in upala, da se bo odločil drugače, kot se je …

"Znano je, da je Charles sinu zažugal, naj Kate zaroči ali naj jo zapusti. Charlesovi nameni so bili tedaj čisti, Camillini ne tako zelo. Po svoje je spodbujala celotno dramo."

Na srečo razhod ni trajal in Camilla ter Kate sta sedaj obe članici kraljeve družine, sta pa o takratnem razhodu Kate in William govorila tudi v intervjuju ob zaroki.

William je ob tej proložnosti pojasnil, da sta bila še zelo mlada, da sta se še iskala in da sta rabila čas zase. Kate pa je priznala, da je bilo to zanjo težko obdobje, a je bila kasneje zanj hvaležna, saj je zaradi njega postala močnejša.

Povzeto po RadarOnline in The Express

Preberite še: Princ William in Kate Middleton se borita s stresom in tesnobo: Zelo težki časi

Morda vas zanima tudi: Osamljena Kate, obsedeni Harry (in druga razkritja iz nove knjige o kraljevi družini)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)