Kaj se dogaja s podelitvijo oskarjev 2021 in kdo bi lahko slavil letos?

Organizatorji so razkrili nekaj podrobnosti letošnje prestižne 93. podelitve zlatih kipcev.

5.2.2021 ob 5:45 | Foto: Reuters | Avtor: P. K.

Kaj se dogaja s podelitvijo oskarjev 2021 in kdo bi lahko slavil letos?

Vsako leto je začetek februarja v znamenju filmskih nagrad oskar. Letos pa so zaradi epidemije stvari nekoliko drugačne. Za vse ljubitelje dobrega filma, glamurja in rdeče preproge pa imamo dobro novico. Organizatorji oskarjev so razkrili, kako se bo naslednje leto odvijala podelitev najodmevnejših filmskih nagrad. Nominirance bodo razglasili marca, podelitev pa naj bi potekala 25. aprila.

Čeprav kinematografi širom sveta ostajajo zaprti in so obeti za popolno odprtje teh do aprila slabi, tuji mediji pišejo, da akademija prireditve ne namerava prestavljati ter se bo odvijala v dvorani Dolby Theatre v Los Angelesu, ki sprejme 3.400 obiskovalcev. Nazadnje so tako pozno kipce podelili leta 1966, ko je slavil kultni film Moje pesmi, moje sanje (Sound of music).

Kako bo potekala prireditev?

V lanskem letu so bile vse večje glasbene in filmske nagrade podeljene pretežno preko spleta, akademija pa se na vse pretege trudi, da bi zlate kipce podelili v živo, s klasičnim TV prenosom. Seveda se poraja vprašanje, kdo bo poprijel za voditeljske vajeti. Najbolj verjetno je, da ne bodo izbrali zgolj enega voditelja, ampak bodo voditeljske vloge razdelili med podeljevalce. Tako je bilo že v preteklih dveh letih.

Najbolj slavni selfie je na nastal prav na podelitvi prestižnih nagrad. Reuters

Kdo bodo podeljevalci seveda še ni znano, edina podrobnost, ki so jo razkrili organizatorji je, da bo kot producent pri prireditvi sodeloval genialni Steven Soderbergh. Slednji je ponosni lastnik oskarja in se že veseli največjega izziva v svoji karieri, saj bo glede na razmere moral upoštevati tudi zaščitne ukrepe in številna priporočila za preprečitev širjenja koronavirusa.

Kdo so potencialni zmagovalci?

Čeprav nominiranci še niso znani pa poznavalci že namigujejo, kdo bi se lahko razveselil zlatega kipca oz. kdo se bo znašel na listi nominirancev. Spomnimo, lansko leto je v najbolj prestižni kategoriji slavil film Parazit, ki je zmagal v štirih kategorijah, med drugim je prejel oskarja za najboljši film.

Letos se nominacija obeta filmu Nomadland, kjer se kot glavna protagonistka pojavi vrhunska igralka Frances McDormand. Film prinaša zgodbo o ženski in njeni skupnosti, ki živi nomadski način življenja po veliki recesiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Val Morgan (@valmorgan_au)

Dobro kaže tudi Netflixovem filmu Ma Rainey’s Black Bottom, v katerem je vsa pozornost usmerjena v preminulega Chadwicka Bosemana, ki bi za svojo vlogo lahko dobil nagrado. Omenja se tudi Viola Davis, ki je v istem filmu odigrala vlogo kraljice bluesa Ma Rainey.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ma Rainey's Black Bottom Fans (@maraineysblackbottomfans)

Med potencialnimi kandidati za zlati kipec se glasno govori tudi o animiranem filmu Soul, ki je ganil številne gledalce. Regina King bi po mnenju poznavalcev lahko slavila v kategoriji režije, za film One Night in Miami.

Vse to so seveda le glasne govorice. Kako se bodo v resnici razpletle nominacije in kdo bo aprila v roke prejel težko zaželen zlati kipec, bomo izvedeli takrat.

Preberite še: Kaj nam ignoranca do serije Lahko te uničim pove o Hollywoodu

Morda vas zanima tudi: Kaj se je v karanteni zgodilo z obrazom Demi Moore


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)