Joe Biden iskreno o britanski kraljici: Spominja me na ...

Joe Biden je britansko kraljico primerjal z žensko, ki je v njegovem življenju igrala pomembo vlogo.

14.6.2021 ob 9:05 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Joe Biden iskreno o britanski kraljici: Spominja me na ...

V preteklih dneh je bilo na Otoku pestro. V Cornwallu je namreč potekalo srečanje voditeljev najbolj razvitih držav, vrh G7, ki se ga je udeležil tudi ameriški predsednik Joe Biden.

Ta se je po zaključku omenjenega vrha pred vrnitvijo v Združene države srečal z britansko kraljico in delil nekaj svojih vtisov s tega dogodka, ki se je odvijal na gradu Windsor.

Tam je ameriškega predsednika in njegovo soprogo najprej pozdravila častna straža, kraljica pa je prvi ameriški par pričakala v rožnatem kostimu z ujemajočim se klobukom.

Predsedniški par je po uradnem sprejemu skupaj s kraljico vstopil v grad, med sprehodom do vhoda je monarhinja Bidnu zastavila vljudno vprašanje: "Ste zaključili s svojo nalogo?" "Smo," je odgovoril predsednik.

Chris Jackson/Gettyimages

Obisk ob čaju v tako imenovani hrastovi sobi se je začel ob 17.18 po tamkajšnje času in zaključil ob 18.03, kar pomeni, da je trajal približno 40 minut, celotno srečanje pa več kot eno uro, kar je deset minut dlje, kot je bilo načrtovano.

"Dolgo sva se pogovarjala," je kasneje za medije komentiral Biden in dodal: "Mislim, da je izjemna ženska. In menim, da ne bo užaljena, če povem, da me spominja na mojo mamo. Zlasti po videzu in prijaznosti. Je zelo zelo graciozna."

Povedal je še, da je monarhinjo povabil na obisk v Belo hišo: "Vprašala me je, kako je kaj v Beli hiši. Povedal sem ji, da je čudovito, vendar je v njej vedno veliko ljudi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Seveda Joe Biden ni edini ameriški predsednik, ki ga je kraljica sprejela v času svoje vladavine.

Med drugim jo je leta 2018 obiskal Donald Trump s soprogo Melanio, tudi njuno srečanje je bilo daljše od načrtovanega, čajanka v hrastovi sobi se je zavlekla kar za 20 minut.

Leta 2016 je kraljica na obisku gostila Baracka in Michelle Obamo. Leta 2008 se je z njo na gradu Windsor srečal predsednik George W. Bush.

Joe Biden je 14. ameriški predsednik v 69-letni vladavini Elizabete druge in 13. ameriški voditelj, ki se je z njo sestal. Lyndon B. Johnson je edini ameriški predsednik znotraj sedemdesetletnega obdobja, ki ga kraljica ni srečala v živo.

Srečanje z zadnjim se je odvijalo le nekaj dni po njenem uradnem rojstnem dnevu, ki ga v običajnih razmerah počastijo z veliko parado Pozdrav zastavi, zaradi pandemije pa je tako lani kot letos slavje potekalo v manjšem obsegu na gradu Windsor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Povzeto po portalu Evening Standard

Preberite še: Zakaj Meghan Markle kraljici ne sme povedati, da je noseča

Morda vas zanima tudi: 58 nenavadnih pravil, ki se jih morajo držati člani kraljeve družine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)