Zvezdnica filma Umazani ples: »Po operaciji nosu me niso več prepoznali«

Jennifer Grey, zvezdnica filma Umazani ples, je iskreno spregovorila o operaciji nosu, ki ji je spremenila življenje.

20.4.2022 ob 8:48 | Foto: Profimedia, Instagram, | Avtor: M. FL.

Zvezdnica filma Umazani ples: »Po operaciji nosu me niso več prepoznali«

Jennifer Grey, ki je zaslovela z vlogo v filmu Umazani ples (Dirty dancing), je po izidu omenjenega filma odšla na operacijo nosu in njen obraz nikoli več ni bil isti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

V intervjuju za The New York Times in People je ob bližajočem se izidu njenih spominov odkrito spregovorila o dveh operacijah nosu, ki sta jo za vedno zaznamovali.

"Po Umazanem plesu sem bila ljubljenka Amerike, človek bi pričakoval, da mi bo ta vloga odprla vse poti do mojih sanj in upov," po navedbah The Timesa piše v spominih. Vendar se zadeve niso odvile v to smer. Kot se spominja Greyjeva, po uspešnici ni bilo ogromno vlog za igralke, ki so bile videti kot ona. Očitno je bila največja težava njen nos.

"Moja, tako imenovana težava, zame v resnici ni bila težava, očitno pa je bila to težava za druge in ni bilo videti, da bo kaj kmalu izginila, torej je, jasno, postala tudi moj problem."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gerlan Duno (@gerlanduno)

V intervjuju za People je povedala, da je bila povsem proti operacijam nosu in jih je večino svojega življenja zavračala: "Prepričana sem bila, da bi se, če bi se odločila zanjo, predala sovražniku. Mislila sem si, da sem dovolj dobra, da je ne potrebujem, res sem bila prepričana, da sem dovolj lepa."

Dodala je, da je bila njena mama, igralka Jo Wilder, drugačnega mnenja in si je operirala nos. Za operacijo se je odločil tudi njen oče, z oskarjem nagrajeni igralec Joel Grey. Zvezdnica ju ni obsojala:

"Razumela sem, da so bila takrat petdeseta in da sta se morala prilagoditi," je povedala o starših židovskih korenin. "Razumela sem, da je bilo treba spremeniti ime in določene druge stvari. Preprosto nisi mogel biti žid. Nisi smel biti vdeti kot žid. Skušal si se čim bolj zliti z množico ter z njenim razmišljanjem."

Greyeva je dejala, da jo je imela mama rada, a ji je vseeno predlagala operacijo nosu v prid njene igralske kariere. Po posvetu z njo in tremi plastičnimi kirurgi, se je na začetku devetdesetih, na vrhuncu kariere, končno za poseg odločila tudi sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hungarian fanpage! :) (@dirtydancingmyworld)

Tako sta sledili dve operaciji, ki bi popravili njen nos. Namen druge je bil odpraviti nepravilnosti, ki so nastale ob prvi, a nos je bil po posegih majhen in potlačen.

Vedela je, da je naredila napako, da je vse skupaj resnična polomija je spoznala, ko je po drugi operacij na eni od filmskih premier naletela na Michaela Douglasa, ki je ni prepoznal. "Prvič po drugi operaciji sem bila v javnosti in dojela sem, da v očeh drugih jaz nisem več jaz."

Drugič se je s tem dejstvom soočila na letališču, ko je uslužbenka pogledala njene dokumente in je ni prepoznala, je pa opazila, da ima enako ime kot igralka … Jennifer Grey.

"Povedala sem ji, da sem to jaz in ona mi je odgovorila, da je neštetokrat gledala film Umazani ples in da dobro ve, kakšna je Jennifer Grey ter da jaz zagotovo nisem ona. Čez noč sem izgubila identiteto ter kariero," po navedbah The Timesa piše v knjigi.

Igralka, ki je znana tako po plastični operaciji kot po vlogi Baby Houseman v filmu Umazani ples pravi, da je naveličana tega, da drugi pripovedujejo njeno zgodbo in se jo je odločila deliti sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by showbuzz.hr (@showbuzzhr)

"To je zame nekaj novega," je povedala. "Povedati stvari tako, kot so se zgodile. Izpostaviti se kot pripovedovalka zgodbe, ki ni lepa in se ni lepo končala, vendar je samo moja in posledica dejstva, da v življenju nisem sprejela najboljše odločitve."

Povzeto po portalu Huffington post

Preberite še: VIDEO: Ana Žontar Kristanc iskreno spregovorila o dvigu prsi: To ni mačji kašelj!

Morda vas zanima tudi: Ganljiva izpoved modne ikone iz devetdesetih: Iznakažena sem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)