Camilla Parker Bowles iskreno spregovorila o temni plati življenja

Camilla Parker Bowles je zaupala, da ima njej ljub način življenja tudi manj prijetno plat.

19.7.2022 ob 8:55 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Camilla Parker Bowles iskreno spregovorila o temni plati življenja

Camillo Parker Bowles  je ob praznovanju 75. rojstnega dne, ki ga je obeležila minuli konec tedna, doletela posebna čast. Bila je namreč sourednica časopisa Country Life.

Publikacija letos praztnuje 125 let izhajanja, podoben podvig pa je v letih 2013 in 2018 izpeljal tudi vojvodinjin soprog princ Charles.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Canada Magazine (@hellocanadamag)

V prispevku za omenjeni medij je Camilla opisala manj prijetno plat življenja na deželi, stran od mestnega vrveža, ki ji je sicer zelo ljubo:

"Ljudje, ki živijo na deželi, so pogosto fizično povsem odrezani od ostalega sveta, kar pomeni, da je v takšnih družinah družinsko nasilje pogosto spregledano."

Zavzela se je za ozaveščanje o tej problematiki in poudarila, da bi morali kot družba že končno dojeti, da žrtve nasilja, med katerimi so najpogosteje dekleta in žene, ne iščejo privilegijev, temveč pravico.

Življenje na podeželju je opisala kot idiličnega, vendar se je treba zavedati, da ima tudi ta medalja, tako kot vsaka, dve plati:

"Morali bi se posvečati vse pogostejšemu ruralnemu kriminalu, s katerim se soočajo družine na kmetijah in ki ima pogosto tragične posledice v obliki fizičnih poškodb ter samomorov.

Gre za nezavidljiv položaj tistih, ki so deležni družinskega nasilja na oddaljenih področjih."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles and Camilla♥️FAN PAGE (@prince_charles_camilla)

"Dejstvo je, da fizična oddaljenost nasilnežem velikokrat predstavlja prednost, žrtve pa težje poiščejo pomoč, prav tako se zaradi tesnih skupnosti, kjer vsi vse poznajo, težje odprejo in prijavijo nasilje ter redkeje dobijo podporo skupnosti.

Ključno zato je, da se zavedamo te problematike in da vsak po svoji moči pomaga, da bi se zadeve izboljšale.

Vsak od nas lahko pripomore k temu, da bi žrtve lažje spregovorile in da bi jim okolica ter pristojni prisluhnili in jim ponudili primerno pomoč ter bi razkrili ta, pogosto skriti kriminal."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Dotaknila se je tudi princa Charlesa in njegovega odnosa do britanskega podeželja ter njegovih prebivalcev. On tam, kot je povedala, najde resnični mir.

"Moj soprog ima podeželje v krvi," je dejala in spomnila, da skupaj velikokrat obiščeta njuno ruralno rezidenco Highgrove v Tetburyju. Posest je, vse odkar ga je leta 1980 kupil, eno Charlesovih najbolj priljubljenih.

Fotografije, s katerimi je opremljen Camillin prispevek v omenjeni publikaciji, je posnela Kate Middleton, ki je znana po spretnosti s fotoaparatom in ljubezni do fotografije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kraliyet Köşesi (@kraliyetkosesi)

Camilla je željo, da bo jo fotografirala Kate, izrazila sama in vojvodinja ji je z veseljem ustregla. Tako so nastali čudoviti posnetki sproščene slavljenke v njej tako ljubem okolju - v vrtovih rezidence Raymill v Wiltshireju, kjer je živela, preden se je preselila k princu Charlesu.

"Kate je odlična fotografinja. Zelo sva se zabavali," je snemalne urice kasneje komentirala slavljenka in sourednica.

Povzeto po portalu People

Preberite še: Camilla iskreno o težavah v zakonu s princem Charlesom

Morda vas zanima tudi: Ženska v kraljevi družini, ki je princ Harry je ne prenese


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)