Grozljivo dogajanje na koncertu Travisa Scotta: Raperja čaka tožba, tako se je odzvala Kylie Jenner

Festival Astroworld se je nekaj minut po tem, ko je na oder stopil Travis, spremenil v nočno moro.

9.11.2021 ob 5:10 | Avtor: E. N.

Grozljivo dogajanje na koncertu Travisa Scotta: Raperja čaka tožba, tako se je odzvala Kylie Jenner

Te dni glasbeni svet pretresa grozljiva novica o smrtih in še več hudo poškodovanih, ki so se pretekli vikend zgodile na festivalu Astroworld v Hustonu, katerega glavni protagonist je bil raper Travis Scott. Navdušenje večdesettisočglave množice se je namreč nekaj minut po tem, ko je na oder stopil zvezdnik, spremenilo v nekontrolirano prerivanje, ki je mnoge oboževalce podrlo na tla. Nastopila je panika, na opozorila ljudi iz množice pa se organizatorji sprva niso odzvali. V stampedu je tako ugasnilo osem mladih življenj, več obiskovalcev koncerta je končalo v bolnišnici s hudimi poškodbami.

Na instagramu smo našli zapis ene od prisotnih, ki je skozi svoje oči natančno opisala dogajanje na festivalu, kjer so oboževalci, čakajoč na pričetek spektakla, sedeli na tleh. Ko se je šov pričel, so množično pričeli vstajati in tako se je prerivanje začelo. »Dihanje je postalo nekaj, kar so zmogli le redki,« je zapisala, saj so do zraka prišli le visoki, ostali pa so se dušili v vročem ozračju množice, ki je postajalo vse bolj nasilno. »Ljudje so pričeli kričati na pomoč na vsa pljuča,« nadaljuje in dodaja, da krikov nihče od organizatorjev ni upošteval. Glasna glasba je igrala naprej , tudi prerivanje je bilo vse močnejše in bolj strašljivo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seanna ☾ (@seannafaith)

Agresivno vedenje na Travisovem koncertu sicer ni novost. Megazvezdnik iz Houstana je namreč znan po tem, da z odra spodbuja skakanje in prerivanje množice, ki je pred dvema letoma na njegovem festivalu že izgubila kontrolo, a takrat žrtev ni terjala. To dejstvo je poudaril tudi eden izmed poškodovanih obiskovalcev grozljivega dogodka, ki je včeraj proti Travisu vložil tožbo. Raperja in organizatorje obtožuje malomarnosti in neustrezne izvedbe koncerta ter aktivnega spodbujanja nevarnega obnašanja. Razgreti oboževalci, ki jih je raper z odra le še podžigal, so na neki točki sredi koncerta namreč celo splezali na reševalno vozilo in na njem plesali. O tem pričajo tudi mnogi posnetki z dogodka, ki so zaokrožili po socialnih omrežjih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheYBF (@theybf_daily)

Raperjeva ekipa se na tožbo javno še ni odzvala, Travis je dejal le, da dogodke obžaluje in je na voljo avtoritetam, da dogajanje na koncertu temeljito raziščejo. Na dogodku je bila sicer prisotna tudi Kylie Jenner s hčerko Stormi, ki s Travisom trenutno pričakuje že drugega otroka. V javnost je podala izjavo, da njen partner na odru ni vedel ter ni bil obveščen o dogajanju v množici vse, dokler koncerta ni bilo konec, ter se poklonila žrtvam in njihovim družinam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Right On! Digital (@rightondigital)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rap News (@records)

Travis, ki se ni odzval na krike množice, ki so prosili, naj ustavi šov, je na socialnih omrežjih dejal, da si ni predstavljal, kako hude stvari se dogajajo v publiki in se ni zavedal resnosti situacije, sicer bi koncert ustavil. Mnogi obiskovalci pa ga skupaj z organizatorji obtožujejo brezbrižnosti in pohlepa, ki naj bi bila glavna razloga, zakaj je ekipa koncert speljala do konca. Travisa naj bi o preteči nevarnosti pred začetkom festivala namreč celo opozoril šef Houstonske policije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kory Yeshua (@koryyeshua)

Na dogajanje po koncertu se je že odzvala tudi širša javnost. Mnogi mladi so na prizorišče tragedije položili cvetje in sveče, Kanye West pa je žrtvam posvetil svoj Sunday Service.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BDAY 991 (@bday991)

Preberite še: Anabel: Nočem biti kopija nekoga drugega, temveč ostati zvesta sama sebi

Morda vas zanima tudi: Sarah Jessica Parker: Vem, kako sem videti. Nimam izbire. Kaj naj naredim? Ustavim staranje? Izginem?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)