Gaja Prestor: Od nesamozavestne najstnice do uspešne zvezdnice

Izjemna preobrazba Gaje Prestor in njena pot do uspeha.

4.5.2020 ob 5:40 | Foto: Mediaspeed | Avtor: B. Z. (revija Suzy)

Gaja Prestor: Od nesamozavestne najstnice do uspešne zvezdnice

Ko je oblečena v žarečo rdečo na oder letošnje Eme samozavestno in suvereno stopila vitka Gaja Prestor, nihče ni vedel, da se je še nedolgo tega borila z nizko samopodobo in občutkom nevrednosti. Svoje stiske je blažila s hrano, nabirali so se kilogrami in znašla se je v začaranem krogu. Na lepem pa se je odločila, da želi iz sebe in svojega življenja nekaj narediti. »Naučila sem se imeti rada sebe. Če te ljubezni nimamo, je ne moremo širiti med druge,« pravi Gaja, ki ji je z veliko volje in discipline uspelo shujšati in je obiskala lepotnega kirurga, da ji je zmanjšal prsi. Zdaj je zadovoljna, vesela in uspešna mlada ženska, ki dobro ve, kaj hoče.

Gaja prihaja iz Radeč, majhnega mesta ob Savi. »Tam sem živela z družino. Vedno smo se odlično razumeli. Oče in mama sta bila zelo razumevajoča in sta podpirala moje cilje in sanje. Bila sem zelo živahen in radoveden otrok, sovražila pa sem šport in zdravo hrano,« pripoveduje Gaja, ki se ji niti sanjalo ni, koliko težav ji bo to prineslo. Že kot punčka je bila bolj okrogla, a je to ni motilo, niti se svojih oblin ni sramovala. V sedmem razredu je imela kar 78 kilogramov. Zelo jo je prizadelo, ko so začele s prijateljicami hoditi na bazen in je za hrbtom zaslišala marsikatero zlobno opazko.

»Začela sem se skrivati in preštevati kalorije ter skoraj nehala jesti. Vendar posledično nisem imela energije niti za najbolj osnovne stvari. Sicer mi je uspelo shujšati za dvajset kilogramov, a sem bila na robu živčnega zloma. Ves čas sem razmišljala samo o hrani in presnetih kalorijah, ki so se lepile name. Na koncu sem bila čisto izmučena, brez energije za vsakdanje stvari. Pošteno utrujena sem si rekla, da moram nekaj storiti in stvari obrniti v pravo smer. Shujšati nisem hotela zato, da bi bila videti lepša, temveč da bi bila bolj zdrava. Začela sem jesti več zelenjave in beljakovin, obenem pa sem se začela ukvarjati s športom, ki ga nikoli nisem marala. Bila sem navdušena, ker so kilogrami kopneli, jaz pa sem se počutila čedalje bolje. Celo v teku, ki ga prej nikoli nisem marala, saj sem bila vedno zadnja, sem začela uživati,« pripoveduje Gaja, ki se je sprijaznila tudi s tem, da ne bo nikoli suhica, da ima pač pravo žensko postavo. Ni pa se mogla sprijazniti s svojimi prsmi.

Operacija, ki ji je rešila življenje

Gaja povsem iskreno spregovori tudi o drugih težavah, tudi tistih zelo intimnih. »Od nekdaj sem imela večje prsi. Že v osnovni šoli sem nosila modrce s košarico E in F, izposojala sem si jih od mame. Ko sem shujšala, so se mi povesile prsi, a še vedno so bile zelo težke. Zaradi tega me je bolel hrbet. Šla sem na posvet k svoji zdravnici in predlagala mi je lepotno operacijo, dvig prsi. Lani, 25. oktobra, je končno napočil dan, ko sem šla na poseg. Odstranili so mi odvečno kožo in mi iz mojega tkiva naredili normalne prsi,« pove Gaja, ki je bila srečna, takoj ko se je zbudila iz narkoze in je ni nič več tiščalo in bolelo kot dolga leta prej. Od takrat je šlo samo navzgor. Še bolj se je posvetila svoji veliki ljubezni – glasbi.

Od nekdaj sem imela večje prsi. Že v osnovni šoli sem nosila modrce s košarico E in F, izposojala sem si jih od mame.

»Od mladih nog sem rada pela, na pamet sem znala vse pesmi iz risank. V osnovni šoli sem se začela učiti solopetja in pisati pesmi. Glasba je bila in je ostala moja velika ljubezen. Ker pa se mi pred leti ni zdelo, da bi lahko živela samo od nje, in ker me je kot vsa mlada dekleta veselila kozmetika oz. ličenje, sem se vpisala na srednjo kozmetično šolo v Celju. Tam sem zelo uživala in se veliko naučila. Za študij se nisem odločila, saj preprosto ne bi imela časa za predavanja. Pa tudi nobena smer na slovenskih fakultetah me ne zanima,« pove mladenka, vesela, da ima še vedno pri vsem, kar počne, pomoč domačih pa tudi fanta, modnega oblikovalca Luke Dovšaka.

Ljubezen ji daje krila

»Z Luko sva se spoznala pred dvema letoma na zabavi skupnega prijatelja. Zelo hitro so stvari postale resne in lahko priznam, da je bila to ljubezen na prvi pogled. Pri njem najbolj cenim to, kako dober in iskren človek je. Podpira me v vsem, kar počnem, in vedno mi stoji ob strani ne glede na to, kako težka je situacija. Vedno ima odlične nasvete zame, pomaga mi, da postajam boljša oseba in partnerica. Že skoraj eno leto živiva skupaj v Ljubljani. Selitev je bila nenačrtovana, popolnoma spontana. Imava skupen studio, v katerem Luka ustvarja svoje dizajne in ideje, jaz pa snemam in pišem. Oba sva umetnika po duši, to naju še posebno močno povezuje,« je zadovoljna mlada pevka, ki ji je obleko za Emo naredil modni oblikovalec s pomenljivim imenom Ponorelli. »Zelo sem bila zadovoljna s svojim nastopom. Sama sebi sem dokazala, da zmorem izpeljati tako težak projekt. Na Emo sem šla popolnoma brez pričakovanj. Zame je bil edini cilj ta, da obvladam situacijo in izpeljem nastop po najboljših močeh,« je povedala in izdala, da bo nadaljevala snemanje svojega prvega albuma.

Dekle nove dobe

Gaja je tudi uspešna influenserka z več kot 51.000 sledilci na instagramu. »Trudim se, da imam čim več kakovostnih vsebin. Rada komuniciram z ljudmi, ustvarjam fotografije in urejam feed. To mi je bolj hobi kot poslovno izhodišče, čeprav lahko od tega tudi živiš, če si pameten in znaš svoje delo dobro izkoristiti,« je razkrila in dodala, da ne objavlja vseh podrobnosti iz zasebnega življenja.

»Delim tiste stvari in nauke, za katere menim, da lahko komu pomagajo. Da se lahko ljudje postavijo v mojo kožo. Ni mi težko biti iskrena, saj takšna preprosto sem. Zavedam pa se, da lahko na instagramu vsaka fotografija prikazuje idealno življenje. A to je samo slika. Živim precej skromno, si pa rada kaj privoščim, ko si to prislužim. Denimo, moje potovanje po Tajski bi bilo dostopno skoraj vsakemu, ki bi varčeval kakšen mesec in odklonil nekaj kosil s prijatelji. Seveda pridejo tudi težki trenutki. A nekako sem se sprijaznila s tem, da če ni slabih dni, so dobri brez pomena. Takrat me rešuje pogovor s prijatelji in družino, izklopim telefon in se posvetim sebi,« pravi Gaja, ki ne dela dolgoročnih načrtov, saj nikoli ne veš, kaj ti prinese življenje.

Že za jutri ni prepričana, kje bo. Ima pa smer, v katero si želi: želi si ustvarjati v glasbi, modi, stati na velikih odrih in posneti veliko skladb.

Preberite še - Kukla Kešerović odkrito z Ulo: Postajamo vsi isti zahodnjaki in pozabljamo na našo slovansko kulturo

Morda vas zanima tudi - Netflix: Serije in filmi, ki te bodo posrkali vase


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)