Emilia Clarke o možganski kapi: Tega me je bilo najbolj strah

Emilia Clarke na možgansko poškodbo gleda kot na pozitivno izkušnjo.

3.12.2019 ob 9:00 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

 Emilia Clarke o možganski kapi: Tega me je bilo najbolj strah

Emilia Clarke se lahko pohvali z zavidljivo igralsko kariero. Med drugim po zaslugi vloge Daenerys Targaryen v Igri prestolov. A sedaj 33-letna igralka je bila med snemanjem kultne nadaljevanke deležna nič kaj prijetne izkušnje, saj je pri rosnih 24-tih pristala v bolnišnici zaradi hemoragične možganske kapi, ki jo povzroči krvavitev iz krvnih žil v centralnem živčevju, čez dve leti pa je zaradi zapletov njeno življenje še enkrat viselo na nitki.

Svojo izkušnjo je v eseju za The New Yorker opisala letošnjega marca, v katerem je med drugim razkrila strahove, ki so se v njej porajali ob diagnozi in pred ter po operacijah. Zlasti po drugi, ko je le stežka ohranjala optimizem in jo je hromila bojazen, da je njena igralska kariera končana.

"Tega sem se najbolj bala. Igra je bila in je moje življenje," je povedala tudi v ameriški pogovorni oddaji Sunday Morning.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emilia Clarke (@emiliaclarkee) on

 V zadnjem intervjuju za The Observer pa je priznala, da ji je prav omenjena izkušnja odprla nov pogled nase in na življenje.

"Sedaj vem, da je bila to dobra stvar. Možganska kap je je doprinesla k temu, da na življenje gledam z drugačne perspektive," je povedala in nadaljevala:

"Sem zelo odporno bitje. Tisto obdobje je bilo zame težko. Izgubila sem enega od staršev, zaradi možganske poškodbe pristala v bolnišnici, hkrati se je vzpenjala moja kariera in sem bila na vsakem koraku deležna medijske pozornosti. Rekla sem si: iz vsega skupaj moram izvleči nekaj pozitivnega, smiselnega."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emilia Clarke (@emiliaclarkee) on

Načrta se je držala in zvezdnica filma Last Christmas je zaradi izkušnje, ki jo je doletela, ustanovila dobrodelno fundacijo SameYou, pod okriljem katere zbira sredstva za zagotavljanje zdravniške oskrbe in pomoč pri okrevanju tistim, ki so utrpeli možgansko kap ali druge možganske poškodbe.

Preberite še: Selena Gomez: Komentarji o mojem telesu so me res potrli (VIDEO)

Morda vas zanima tudi: 10 zvezdnic o svojih bitkah z nevidnimi, a težkimi boleznimi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)