Dianin zaročni prstan ni bil namenjen Kate

Čudovit zaročni prstan princese Diane bi moral krasiti roko druge neveste.

22.1.2021 ob 8:40 | Foto: Chris Jackson, Christopher Furlong/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Dianin zaročni prstan ni bil namenjen Kate

Splošno znano je dejstvo, da roko Kate Middleton krasi čudovit zaročni prstan, ki ga je nosila princesa Diana. Pa, ste vedeli, da ga po mami ni podedoval princ William, temveč njegov mlajši brat, princ Harry?

Ta je potem, ko se je razvijala ljubezenska zgodba Kate in Williama, prstan odstopil prestolonasledniku, naj z njim zaroči svojo izvoljenko. Zakaj? Ker mu je bila všeč misel, da bo ikonični nakit nekoč sedel na prestolu.

Zgodbo je razkril Dianin osebni služabnik Paul Burrell v dokumentarnem filmu Dianina Zgodba (The Diana Story). Ob tej priložnosti je povedal, da sta smela fanta po smrti mame izbrati njen osebni predmet, ki bi ju za vedno spominjal nanjo.

"William je tedaj dejal, da bi rad mamimo cartierjevo ročno uro, katero je Diani za 21. rojstni dan podaril njegov dedek, grof Spencer, Harry pa je izbral njen zaročni prstan," se je spominjal Burrell in povzel besede rdečelasega princa: "Spomnim se, kako me je kot malčka med držanjem mame za roko prstan žulil v dlan, ker je tako velik. Zato ima zame močan čustven pomen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Diana Frances Spencer (@dianafrancespencer)

Očitno je, da bi torej kaj lahko slavni kos nakita krasil roko Meghan Markle, a ni ji bil namenjen. Harry je namreč prstan velikodušno podaril starejšemu bratu, svojo drago pa zaprosil za roko z iz več diamantov sestavljenim pomenljivim nakitom, ki jih je skrbno izbral sam.

Christopher Furlong/Gettyimages

Največji diamant prihaja iz Botswane, kjer sta s tedaj še dekletom preživljala prve skupne počitnice. Ostali so iz Dianine zasebne zbirke.

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Žalostni dogodek v družini princa Williama in Kate Middleton

Morda vas zanima tudi: Ljubimec princese Diane prekinil molk: Intervju je bil čista manipulacija


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)