Pogumno dejanje Ashley Judd, s posiljevalcem se je srečala iz oči v oči

Igralka Ashley Judd se je hotela pogovoriti s človekom, ki jo je spolno zlorabil, kajti zanimala jo je njegova plat zgodbe.

28.7.2022 ob 11:00 | Foto: Lucy Nicholson/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Pogumno dejanje Ashley Judd, s posiljevalcem se je srečala iz oči v oči

Hollywoodska zvezdnica Ashley Judd ima za sabo poleg bogate igralske kariere tudi veliko težkih in hudih življenjskih preizkušenj. Po tem, ko jo je bila leta 1999 spolno zlorabljena, je kasneje zbrala pogum in se z moškim, ki jo je zlorabil, srečala. Kako je potekalo njuno srečanje, je 54-letna igralka opisala v podkastu Okrevanje z Davidom Kesslerjem (Healing with David Kessler), kjer je povedala, da sta na koncu sedela na gugalnicah in ob potoku ter se pogovarjala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Kessler (@iamdavidkessler)

Ashley je dejala, da od človeka, ki jo je prizadel, ni želela ničesar, jo je pa zelo zanimala njegova zgodba.

Moški je izrazil globoko obžalovanje in se pokesal. To je sicer cenila, ni pa njegovega kesanja potrebovala, saj je travme in druge posledice dejanja pred srečanjem že predelala sama.

"Hotela sem povedati to zgodbo, ker vem, da obstaja veliko načinov celjenja ran in žalovanja in da je predvsem pomembno, da imajo žrtve nekoga, ki jih posluša."

Juddova je javno že večkrat spregovorila o tem, da je v življenju doživela kar tri posilstva. Prvič je svojo zgodbo opisala leta 2011 v spominih z naslovom Vse to je grenko in sladko (All That Is Bitter & Sweet).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Leta 2015 se je javno zahvalila terapevtu, ki ji je pomagal, da je končno spregovorila o travmatičnih dogodkih.

"Po devetih letih okrevanja lahko grem naprej in rečem, da moja zgodba ni samo moja zgodba," je tedaj zapisala v eseju.

"Nekakšna višja sila (spiritualna je bila zame pomemben del zdravljenja) mi je dala milost in privilegij pomagati drugim, ki še vedno trpijo in jim morda ponuditi znanje, ozaveščenost ter nasvete, kako ukrepati v našem svetu," je nadaljevala v zapisu.

Štiri leta kasneje je zvezdnica zaupala, da je med enim od posilstev zanosila in izrazila hvaležnost, da je imela možnost varnega in legalnega splava.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Promiflash (@promiflash)

"Posiljevalcu bi lahko bile po zakonu zvezne države, v kateri sva bivala oba, priznane starševske pravice. Torej bi skrbništvo delila s človekom, ki mi je storil silo," je leta 2019 ob mednarodnem dnevu žensk v razpravi z naslovom Ženske v svetu (Women in the World) povedala Ashley Judd, ki se med drugim kot politična aktivistka zavzema za pravice žensk in vseh šibkejših, utišanih ter potisnjenih na rob družbe.

Povzeto po portalu Page six

Preberite še: Temne skrivnosti Playboya: grozljiva razkritja iz ozadja imperija Huhga Hefnerja

Morda vas zanima tudi: Pretresljiva izpoved Paris Hilton: V internatu sem bila vsakodnevno deležna duševnih, čustvenih in fizičnih zlorab


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)