Znaki, ki odkrivajo lažnivca

To, ali vam ponuja laži ali resnico, odkrivajo na prvi pogled čisto nepomembna dejanja.

17.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Znaki, ki odkrivajo lažnivca

Vsak se kdaj zlaže. Majhne bele laži nikomur ne škodijo. Povsem drugače je, ko gre za laži in prikrivanja, ki so lahko za razmerje usodne. Te so v vsaki zvezi nedopustne.

Kako pa vedeti, da vam partner laže? Izdajajo ga znaki, ki jih je dobro poznati. Strokovnjaka za govorico telesa Nick Davis in Sophie Zadeh opozarjata na najbolj očitne, ki jih povzema The Sun.

Drgnjenje ušesa

Nekdo, ki ne govori resnice, se trudi z različnimi kretnjami odvrniti pozornost od barve glasu in od dejstva, da se izogiba očesnemu stiku ter da med pogovorom umika pogled.

Ena od njih je drgnjenje ušesa. Sogovornik pri tem namreč pogled usmeri v roko, ki ga spelje od pokazateljev nepoštenosti.

Dotikanje nosu

Eno najbolj zgovornih opozoril, da nekdo laže, je rahlo dotikanje konice nosu, pri čemer se zakrijejo tudi usta, ki ne govorijo resnice.

 

Dotikanje ustnic

Običajno gre za povsem nezavedno dejanje lažnivca, ki ga velikokrat spremlja prisiljen kašelj. Znova: gre za odvračanje pozornosti od pomenljivih dokazov laži ter tudi za skrivanje ust, iz katerih te prihajajo.

Drgnjenje vratu

Nekateri se med lažjo dotikajo zadnje strani vratu. Morda zato, ker med izrekanjem neresnic po vratu čutijo mravljince ali se zaradi stresa na njihovem zatilju začno nabirati znojne kapljice.

Zaprte oči

In še zadnji pokazatelj nepoštenosti: zaprte oči ali umikanje pogleda med pogovorom so dokaj zgovorni znaki, da nekaj ni v najlepšem redu.

Tako kot tudi mečkanje oči, ki je pri moških izrazitejše, kadar gre za velike laži, prav tako ti med laganjem oči povešajo, ženske pa se tedaj, ko govorijo neresnico, pogosteje dotikajo področja pod očmi in pri tem dvignejo pogled.

Preberite še: Deset stvari, ki jih moški skriva pred žensko

Morda vas zanima tudi: Ti ljudje vam najpogosteje lažejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)