Vožnja v zimski jakni je lahko nevarna, opozarjajo strokovnjaki

Ko se usedemo v mrzel avto, redko slečemo jakno.

7.1.2022 ob 5:23 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

Vožnja v zimski jakni je lahko nevarna, opozarjajo strokovnjaki

V zimskem času so temperature v avtu lahko zelo nizke in pogosto se za volan usedemo kar v zimski jakni. A ta odločitev je lahko nevarna, opozarjajo strokovnjaki.

Kot opozarja nemški avtoklub ADAC, je pred vožnjo jakno zaradi varnosti potrebno sleči. Če jo obdržimo na sebi, se varnostni pas našemu telesu ne bo pravilno prilegal.

V primeru nesreče ali pa le blagega trka v mestnem prometu lahko tako nepravilno nameščen pas povzroči precejšnjo škodo. Napačen položaj pasu lahko rezultira celo v razpokah v črevesju in jetrih ter hude notranje krvavitve, opozarja zgoraj omenjeni klub.

Varnost mora biti v avtu vedno na prvem mestu, zato moramo tudi v primeru, ko nas zebe, najprej poskrbeti, da se pas pravilno prilega našemu telesu. Strokovnjaki predlagajo, da avto segrejemo, še preden se usedemo vanj, če pa to ni mogoče, se najprej pripasajmo, šele nato pa čez oblečemo jakno.

Enako velja tudi za torbico. Če jo nosimo med vožnjo, bo pas nepravilno nameščen, v primeru nesreče pa nas lahko torbica še dodatno poškoduje. Najbolj priporočljivo jo je pred začetkom vožnje shraniti v prtljažnik, lahko pa jo položimo tudi na tla za sprednjimi sedeži. Tako nam v primeru hitrega zaviranja ne bo poletela v sprednji del avtomobila.

Preberite še: Spanje s čebulo v nogavici ščiti pred omikronom? Tako pravi znanost

Morda vas zanima tudi: Jaiya: seksologinja, ki lahko orgazem doživi brez dotika


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)