Vsem znana jakna, ki premaga plašče in puhovke

Mraz nas sili k obujanju smernic.

13.1.2016 ob 1:00

05_jakna-bg.jpg

Zima je končno pokazala zobe, mraz pa nas je prisilil, da v omari poiščemo tople modne kose. Prav vsako leto lahko potrdimo, da so najtoplejša oblačila nosile naše mame in babice, ter jim ob gledanju starih fotografij zavidamo kakovostne pletenine, nepremočljive škornje in debele plašče. Se spomnite usnjene jakne na preklop, podložene z ovčjim krznom? Take to zimo doživljajo veliko vrnitev, ki jo bodo premražene modne navdušenke, ki so, potem ko so se naveličale debelih puhovk, te zamenjale za prevelike plašče, pod katere piha veter, še posebno vesele.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Preporod iz preteklosti vsem znanih jaken je povsem logičen, saj že nekaj časa obujamo smernice sedemdesetih. Nikakor pa ni nujno, da ste v usnjeni in podloženi jakni videti kot nekdo, katerega slog se je ustavil pred 40 leti. Trik je, da ob enem retro kosu ne nosite drugih, ki so jih poznale že babice.

Takšne jakne torej ne kombinirajte s hlačami z visokim pasom ali krilom, ki sega čez kolena. Raje se odločite za usnjene oprijete hlače in robustne gležnjarje ter ustvarite sodobni videz. Usnjena podložena jakna, sploh če izberete različico v opazni barvi, je oblačilo, ki bo prevladovalo v celotnem stylingu. Zato zraven izberite nevtralne, nevpadljive kose.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)