To so največji wellness trendi leta 2021 – nekateri so malce čudni

Tudi v svetu wellnessa obstajajo smernice in nekateri letošnji trendi so gotovo odraz preteklega leta.

20.7.2021 ob 5:20 | Foto: Anastasia Hisel/GettyImages | Avtor: E. N.

To so največji wellness trendi leta 2021 – nekateri so malce čudni

Koronska kriza nas je vse skupaj prisilila, da se za trenutek ustavimo. Čas doma smo v večini izkoristili za iskanje zabavnih opravil, s katerimi bi popestrili dolgčas, učili smo se kuhati, preizkušali nove hobije, delali na sebi … No, ravno slednje je za marsikoga predstavljalo nekaj čisto novega. Poglabljanje vase in iskanje pravih načinov skrbi za svoje telo in duha pa je v letošnjem letu sprožilo tudi mnogo trendov, ki bodo najverjetneje postali nova stalnica. Kot sta nekoč ženske obnorela pilates in joga, nas bo letos morda popolnoma navdušil kateri izmed spodnjih wellness trendov.

Savna vreča

Naprava, ki je pravzaprav videti kot spalna vreča, je nekakšen hibrid med savno in odejo, uporabljate pa jo lahko kar doma. Ker že vemo, da ima infrardeča savna za naše telo številne koristi, je njena uporaba zelo zdrava. Če jo imamo doma v takšni obliki, jo bomo tako lahko večkrat uporabili, medtem ko bodo naše telo greli infra rdeči žarki, pa bomo mi lahko uživali v branju knjige ali pa poslušanju podcasta.

Gastro upcycling

Da bi pomagali našemu planetu in s tem tudi sebi, se moramo ves čas truditi živeti bolj trajnostno. Ta trend v zadnjem času preplavlja tudi gastro industrijo in njen cilj je, da bi zavrgli čim manj hrane. To lahko dosežemo s premišljenim nakupovanjem in planiranjem obrokov, projekt pa je resno vzelo tudi kar nekaj podjetji, ki so na plan prišla z inovativnimi rešitvami. Eno izmed njih je na primer Barnana, ki zavržene banane uporablja za različne nove prehranske izdelke.

Hormonska telovadba

Če smo nekoč sledili trendu neprestane fizične aktivnosti in mota, da je v fitnes potrebno iti tudi takrat, ko smo za to preutrujeni, je nova wellness politika drugačna. Trenutno najbolj popularen trend je poslušanje svojega telesa in njemu prilagojena vadba glede na raven naših hormonov v telesu. Vse vadbe prilagajamo svojemu menstrualnemu ciklu in si v tistih dneh privoščimo tudi intenziven čas za počitek in regeneracijo telesa.

 

Joga za oči

Preteklo leto smo ogromno časa preživeli prilepljeni na ekrane in to je pustilo posledice tudi na naših očeh. Utrujene oči lahko sedaj regeneriramo z očesno jogo, ki je pravzaprav zaporedje različnih tehnik za izboljšanje vida. Vaje vključujejo izmenično mižanje na eno in drugo oko, osredotočanje na različno oddaljene točke v okolici in tako naprej.

Gaga ples

Ideja izraelskega koreografa je, da se skozi ples in čudne gibe popolnoma sprostimo. Med gaga plesom svoje telo namreč gibljemo skozi najrazličnejše poze in gibalne elemente, ob tem pa popolnoma odmislimo, kako smo pri tem videti od zunaj. Pomembno je, da se skozi gibanje dobro počutimo in uživamo v svojem telesu, hkrati pa krepimo svojo samopodobo in razgibavamo svoje telo.

Fit supanje

Supanje je že pred časom obnorelo mnoge, letošnje poletje pa se vrača v še bolj aktivni različici. Na plavajoči deski bosta namreč ravnotežje lovila kar dva človeka hkrati in sicer v pozicijah acro joge. Vadba je odlična za povezovanje parov, stabilizacijo telesa in seveda zabavo. Najboljše od vsega pa je to, da bo nerodni padec ublažila in osvežila voda.

Preberite še: Veste, da zelo verjetno dihate napačno? (učiteljica joge nas uči tehnik dihanja)

Morda vas zanima tudi: S prehrano nad menstrualne težave: najboljša izbira živil med vsako fazo ciklusa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)