Preizkusila sem xBody: vadbo, ki osvaja svet

Po musklfibru sodeč lahko rečem, da povsem verjamem v to, da so učinki vidni že v treh tednih.

19.5.2017 ob 5:15

xbody5.jpg

Poletje je tik pred vrati in marsikdo se danes ob pogledu v ogledalo, ko nase vleče malce pretesne kavbojke, sprašuje, zakaj se ni že februarja ali marca odpravil na vadbo, saj bi lahko bila sprememba do tega trenutka že očitna. Ja, tudi sama lahko dvignem roko, ko govorim o tem.

xbody4.jpg

Sem ena tistih, ki ve, da bi morala več časa posvetiti svoji telesni aktivnosti, a je ne. Izgovorov je nešteto, od pomanjkanja časa, do neustreznega urnika vadbenega programa, odročne lokacije, utrujenosti in še bi lahko naštevala. V iskanju vadbe, ki bi mi bila blizu, po meri in mi z vsemi pripravami ne bi vzela dve uri časa, sem naletela na vadbo, ki naj bi bila prava revolucija v svetu fitnesa. Sliši se zanimivo, sem si rekla. Seveda sem se takoj poglobila in preučila za kaj gre, saj je bilo na prvi pogled vse skupaj videti precej znanstvenofantastično in nerealno. Trditev, da lahko v dvajsetih minutah vadbe dosežeš kar 30 krat večji učinek od klasične vadbe, se mi je zdela nekako iz trte zvita. Preverila sem celo pri znancu, ki je vadbo že preizkusil in ta mi je zagotovil, da so rezultati pri njem res opazni in vrhunski. Ker mi vse skupaj še vedno ni dalo miru, sem nanje naslovila nekaj vprašanj, oni pa so me povabili na brezplačen preizkus (mimogrede, ta je namenjen vsem, ne gre za kakšno ekskluzivno ponudbo ali kaj podobnega). Seveda sem z veseljem sprejela povabilo, posledice treninga pa dva dni po vadbi čutim predvsem v svojih stegnih, zadnjici in hrbtnih mišicah.

Ob prihodu v vadbeni prostor sem dobila v roke črne hlače in majico, nato pa je trener Damjan Fras name namestil še posebno oblačilo opremljeno z elektrodami, ki spodbujajo delovanje mišic med samo vadbo. Ko je name vse skupaj pritrjeval, sem se počutila nekoliko utesnjeno in zategnjeno, a sem na to pozabila v trenutku, ko so začele delovati elektrode. Še danes mi je žal, da nisem posnela izraza na svojem obrazu, ko so se elektrode aktivirale, saj bi le tako lahko pokazala, kako zelo presenečena sem bila. Občutek v mišicah pravzaprav težko opišem, v začetku je res nekoliko nenavaden in morda celo malce neprijeten, a sem se hitro navadila. Še več, tekom vadbe mi je postal celo všeč.

Torej, kako je videti vadba v praksi?

Trener pokaže vajo in na napravi izbere elektrode in nastavi intenziteto elektrod, ki jo lahko tekom vadbe spreminja. Naprava nato odšteva do začetka izvajanja vaje. Pod budnim očesom trenerja sledi deset ponovitev. Vaje, ki sem jih delala niso bile pretirano zahtevne. Šlo je za povsem osnovne vaje, kot so izteg rok nad glavo z ročkami, pregib rok, počepi, izpadni koraki, trebušnjaki, skiping in vojaški poskok. Na koncu je sledila še nekakšna masaža.

Če bi mi kdo pred vadbo dejal, da bom v dvajsetih minutah delala le te vaje, a bo občutek tak, kot da bi vadila z utežmi več ur, bi se verjetno le nasmejala in si mislila svoje, češ, prodajaj bučke ti komu drugemu.

Danes, dva dni po vadbi lahko rečem, da povsem verjamem v to, da je prve vidne rezultate mogoče zaznati že po šestih treningih. Takšnega musklfibra namreč nisem imela še nikoli v življenju, pa sem v preteklosti vadila pod okriljem različnih osebnih trenerjev, z utežmi in lastno težo. Prvih nekaj ur po vadbi z xBody sem se počutila super. Zdelo se mi je, kot da je vsa zategnjenost v mojem telesu izginila, tudi hrbtenica me ni več bolela. Proti večeru – na vadbi sem bila v dopoldanskih urah – so se moje noge nekoliko ogrele in v mišicah sem začutila, da se bodo bolečine v mišicah le še stopnjevale. Močnejši musklfiber tokrat povezujem tudi s tem, da sem zadnje mesece zanemarila vadbo, tako da verjetno za nekoga, ki redno vadi, ne bi bil tako velik šok.

xbody9.jpg

Kakšen je moj splošni vtis?

Plusi:

- Za vadbo ne potrebujete nobene opreme, niti superg. Sama sem vadila v nogavicah, hlače in majico pa vsi dobijo tam.

- Velika pozitivna točka te vadbe je, da traja le 20 minut, k temu pa je potrebno dodati še približno 10 minut za pripravo na vadbo.

- Prvi vidni rezultati se pojavijo že po šesti vadbi. To pomeni, da v kolikor vadite dvakrat na teden, pridete do njih v treh tednih.

- Všeč bo še posebej tistim, ki ne marajo skupinskih vadb ali velikih telovadnic. Torej tistim, ki jim je bolj pri srcu intimen in manjši prostor.

Minusi:
- Po vadbi si moker, ne zaradi potu, temveč zaradi vode, ki jo trener nanese na elektrode, da se bolje pritrdijo na mišice. A to pravzaprav ni težava, saj se po vadbi preoblečeš.

- Edini pravi minus je pravzaprav cena. Paket desetih vaj stane 300 evrov, vadba v paru pa stane 400 evrov, torej 200 evrov na osebo. A če smo povsem iskreni, se okoli takšnega zneska gibljejo tudi cene ljubljanskih osebnih trenerjev.

Spremljajte Mično v prihodnjih dneh, ko bomo objavili tudi odgovore na nekatera vprašanja o tej vadbi, ki je v Sloveniji prisotna od septembra. 

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Andraž Blaznik 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)