Nosite tangice? Zdravniki opozarjajo na te nevarnosti!

Bakterije, rane, neprijetne vonjave in še bi lahko naštevali.

30.10.2018 ob 4:05

tangice_zenska_postelja_seksi_perilo_spodnjice.jpg

Mnoge ženske rade nosijo tangice, saj se zaradi njih počutijo bolj zapeljive in seksi, poleg tega pa se z njimi na ozkih oblačilih izognejo vidnim robovom spodnjega perila. A pozor! Strokovnjaki opozarjajo, da pogosto nošenje tangic vendarle ni preveč pametna izbira, poroča hrvaški portal Večernji.

Ženske, ki pogosto nosijo tangice, so bolj dovzetne za infekcijska in razna bakterijska obolenja. Največjo nevarnost pa naj bi predstavljala bakterija E.coli, ki se nahaja v debelem črevesju.

Preveč se drgne ob kožo

Pogosto nošenje tangic prav tako vpliva na floro in zdravje intimnih predelov. PH vrednost v nožnici se namreč v času mesečnega perila spreminja, zato je takrat še bolj podvrženo infekcijam. V tem času bi morale ženske svojim intimnim predelom posvečati še več pozornosti in se izogibati nošenju tangic. 

A to še ni vse. Tangice pogosto povzročijo tudi poškodbe kože pri zadnjični odprtini in nožnici. Ozki del tkanine se  namreč preveč dotika anusa, zaradi česar so tkanine polne bakterij, širiti pa se lahko prične tudi neprijeten vonj.

Ginekologi in ostali zdravniki zato ženskam svetujejo, da se čim bolj izogibajo nošenju tangic, še posebej tiste, ki imajo težave z uhajanjem urina. Prav tako tangice še posebej odsvetujejo tistim, ki uporabljajo dnevne vložke ali imajo pogosto nezaščitene spolne odnose. 

Avtorica: P. Pa.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo ali pa 7 napak v postelji, ki vam uničujejo seks

Priporočamo tudi: Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)