Ni skuta, niti jogurt! Poznate quark?

Novost med mlečnimi izdelki je quark.

30.6.2016 ob 6:00

quark_shutterstock_404343367.jpg

Že poznate mlečni izdelek quark? Na videz in strukturo deluje kot skuta zmešana z jogurtom, vendar quark ni ne skuta, niti jogurt. Od obeh se razlikuje po postopku izdelave in strukturi. Tradicionalno nepasirano skuto izdelujejo po klasičnem postopku, polnijo jo ročno in ima povsem drugačno strukturo rustikalnega zrnatega videza, z večjimi koščki. Namenjena je predvsem kuhi in peki, lahko pa se seveda uživa tudi kot samostojna jed.

Quark pa je izdelan z modernejšim tehnološkim postopkom separacije in je zato izjemno gladek in kremast. In predvsem prijetnejši za uživanje.

Mlečni izdelek quark je lahko izbira za uživanje po vadbi, saj je poln beljakovin, ima izjemno malo maščob in nič sladkorja.

Omenjen mlečni izdelek je izjemno priljubljen v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Izraelu in v skandinavskih državah, od prejšnjega tedna pa je prisoten tudi na slovenskem tržišču.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)