30.6.2016 ob 6:00
Že poznate mlečni izdelek quark? Na videz in strukturo deluje kot skuta zmešana z jogurtom, vendar quark ni ne skuta, niti jogurt. Od obeh se razlikuje po postopku izdelave in strukturi. Tradicionalno nepasirano skuto izdelujejo po klasičnem postopku, polnijo jo ročno in ima povsem drugačno strukturo rustikalnega zrnatega videza, z večjimi koščki. Namenjena je predvsem kuhi in peki, lahko pa se seveda uživa tudi kot samostojna jed.
Quark pa je izdelan z modernejšim tehnološkim postopkom separacije in je zato izjemno gladek in kremast. In predvsem prijetnejši za uživanje.
Mlečni izdelek quark je lahko izbira za uživanje po vadbi, saj je poln beljakovin, ima izjemno malo maščob in nič sladkorja.
Omenjen mlečni izdelek je izjemno priljubljen v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Izraelu in v skandinavskih državah, od prejšnjega tedna pa je prisoten tudi na slovenskem tržišču.
Avtorica: Da. M.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar