Najboljši predlogi za domačo vadbo, ki jih najdeš na Youtubeu

Vreme je vse bolj kislo in možnosti za rekreacijo zunaj se manjšajo.

29.11.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

Najboljši predlogi za domačo vadbo, ki jih najdeš na Youtubeu

Temperature se nižajo in čeprav še vedno lahko splezamo na bližnji hrib, tečemo in se sprehajamo, bo rekreacija morda bolj prijetna med štirimi stenami. Fitnesi in drugi rekreacijski centri ostajajo zaprti, zato se bo treba po svoje znajti doma. Oh, kakšno srečo imamo, da živimo v času tako razvite tehnologije in si tako svojega najljubšega trenerja pripeljemo kar v stanovanje, pa naj bo to učitelj pilatesa, joge ali drugih športnih aktivnosti. Danes smo zate skupaj zbrali seznam vadb, ki jih lahko opraviš doma in po katerih se boš gotovo počutila odlično!

Joga

Če si ljubiteljica joge ali pa želiš to postati, boš na spletu našla kup odličnih posnetkov, ki te bodo vodili iz položaja in položaj. Nam je zelo všeč Adriane, ki na svojem kanalu Yoga with Adriene uči vse od najbolj preprostih gibov za začetnike, pa vse do tistih malce bolj zapletenih stoj na glavi, s katerimi se lahko pojavijo izučeni jogiji. Skozi svoje vadbe se spopada z najrazličnejšimi psihičnimi in fizičnimi težavami, ki nas doletijo v življenju. Z jogo premaguje žalost, depresije in celo zlomljeno srce, pripravlja pa tudi različne izzive za tiste, ki bi radi vadili redno. Preveri, mi smo prepričani, da ti bo takšna vadba nadvse koristila ter dvignila tvoje razpoloženje.

Pilates

Joga sicer odlično krepi telo, če pa si želiš le malce bolj intenzivnega in dinamičnega treninga, priporočamo, da izbereš pilates. Takšna vadba od tebe še vedno ne zahteva kondicije vrhunskega športnika, hkrati pa poskrbi, da bodo tvoje mišice aktivne in telo po vsaki vadbi čvrstejše. Pilates je navadno sestavljen iz več različnih delov, na ta način pa poskrbi, da razgibaš prav vsako mišico svojega telesa. Na Youtubu najdeš kar nekaj odličnih treningov, ena od nas na Mični pa telovadbi z Nicole.

Plesni trening

Če bi se rada malce prepotila in pospešila srčni utrip, hkrati pa sama sebe malce pretentala, da v resnici ne gre za težko vadbo, te bo gotovo navdušil plesni trening. Takšne kardio vadbe so zastavljene tako, da ob plesni glasbi ponavljaš gibe za vaditeljico in pravzaprav plešeš. A ker gre za premišljeno vadbo, se med takšnim plesom precej prepotiš. Takšen trening bo odličen tudi za tiste, ki v teh dneh še posebej pogrešajo nočne zabave in ples. Prijetno s koristnim, kajne?

HIIT vadba

Si že slišala za HIIT? Kratica stoji za high-intensity interval training oziroma intervalni trening visoke intenzitete. Prakticirajo ga v mnogih fitnesih, njegovo bistvo pa je, da z njim zgubiš veliko maščobe, hkrati pa krepiš svoje telo. Po takšni vadbi boš gotovo do dobra prepotena, ker se med vadbo sproščajo hormoni sreče, pa boš gotovo tudi precej boljše volje kot pred treningom.

Vaje za celo telo

Če bi v čim krajšem času rada opravila čim več vaj, ti priporočamo enega od videov domače vadbe, kjer vodeno in brez rekvizitov opravljaš različne vaje za različne dele svojega telesa. V spodnjem videu boš v le 20 minutah poskrbela za svoje noge in zadnjico, dodobra izmučila svoje trebušne mišice, roke in hrbet. Vadbe poizkusi opravljati čim bolj redno in kaj hitro boš opazila rezultate na svojem telesu.

Preberite še: Tako vadba z masko v resnici vpliva na pljuča in na samo izvedbo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)