Če pijete vodo ob točno določenih urah dneva, vas to dela mlajše

Vsaj tako trdijo Japonke. Japonska vodna kura obljublja sijočo kožo in lepe lase.

8.9.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

Če pijete vodo ob točno določenih urah dneva, vas to dela mlajše

Zdi se, da se v teh časih vse bolj osredotočamo na zunanji videz in vsak dan beremo nove in nove nasvete, kako biti lepši. Kozmetika, lepotni posegi in diete so vse bolj popularni, v zadnjem času pa smo naleteli na prav poseben tretma, ki v šestih tednih obljublja popolnoma osvežen videz.

Ne, ne gre za noben nov in drag poseg, pravzaprav gre za precej staro japonsko kuro, pri kateri izboljšanje svojega videza dosežemo samo s pravilnim odmerjanjem dnevnega vnosa vode v telo. Glede na to, da slovijo prav po svojih svilnatih laseh in čisti koži, gre Japonkam pri takšnih nasvetih kar verjeti, voda pa tako in tako velja za pravi eliksir življenja. Kako se kure torej lotiti?

Edina stvar, ki se je moraš pri japonski vodni kuri držati, je količina vode, ki jo popiješ ob določenih urah v dnevu. Pravilen urnik gre takole:

Takoj, ko vstaneš, najprej popij 600 do 700 mililitrov vode. Nato počakaj 45 minut in šele nato pojej zajtrk. Vse ostale obroke nato lahko ješ po svojem ustaljenem urniku, samo pazi, da ne piješ vsaj dve uri po obroku.

 

Takšno rutino Japonke priporočajo vsaj šest tednov, nekatere pa jo prakticirajo kar celo življenje. Najbolje je piti toplo vodo, saj je za naše telo najbolj priporočljiva. Boljša kot je kakovost vode, bolj vidne pa bodo spremembe na tvoji koži in laseh. Poleg lepšega videza s tretmajem poskrbimo tudi za detoks telesa, saj z njim pospešujemo svoj metabolizem.

Vodna kura naj bi pomagala zdraviti tudi nekatere bolezni kot so gastritis, zgaga, sladkorna bolezen in visok krvni tlak. Japonci sicer veljajo za najbolj dolgoživ narod s precej predstavniki, ki dočakajo 100 in več let. Morda pa je ravno njihov ritual pitja vode eden izmed razlogov za dolgo življenje.

Preberite še: Čarobni učinki morske vode

Morda vas zanima tudi: Kreme za samoporjavitev: dobra alternativa nezdravemu nastavljanju soncu?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)