Zato imam masturbacijo raje od seksa (osebna izpoved)

Očitno ima masturbacija pred seksom lahko nemalo prednosti.

31.3.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Zato imam masturbacijo raje od seksa (osebna izpoved)

Masturbacija je pomembna sestavina spolnega življenja. Dokaz, da je nekaterim celo bolj ljuba od seksa, je izpoved avtorice Elizabeth Z. Pardue, ki je za Your Tango pojasnila, zakaj ima masturbacijo raje od igric v dvoje, čeprav so ji pri srcu tudi slednje:

"Od nekdaj sem imela rada masturbacijo. Četudi ne bi bilo znanstveno dokazano, da je res dobra za dušo in telo, bi jo še vedno postavljala pred seks. To pod nobenim pogojem ni žalitev za moje nekdanje ljubimce in trenutnega spolnega partnerja. Naj bo nekaj povsem jasno: tudi seks imam rada. A nisem še našla človeka, ki bi me ljubil tako, kot znam jaz ljubiti sebe.

Spomnim se, ko sem kot osemletna deklica v krščanski poletni šoli dekletom razlagala, da če pritisnejo svoj plevis ob curke v bazenu, doživijo nekaj čarobnega.

Sama sem to spoznala eno poletje prej in do naslednjega izpopolnila tehniko. Super se mi je zdelo, da ta spoznanja lahko z nekom delim in čudovit je bil občutek, da me nekdo res posluša. Na žalost je vse skupaj prišlo na uho našim učiteljem in trenerjem ter bila sem v nemalo težavah.

Nihče mi sicer ni razložil, od kje se porajajo ti občutki in zakaj bi se jih morala sramovati, so mi pa dodobra predstavili prepričanje, da bom, če bom to še naprej počela, šla naravnost v pekel. Tega sem se za kakšen mesec ustrašila, dokler nisem odkrila, da nosim vstopnico za pekel vedno s seboj in da so to moje roke.

Tako se je začelo čudovito intimno razmerje s samo seboj, ki se je z leti samo še okrepilo.

Znanje ne pride čez noč

Seveda sem potrebovala nekaj let, preden sem res osvojila stimulacijo za popolne užitke in hkrati dojela, da o tem ni dobro pripovedovati vsem naokoli. Kasneje, ko sem bila dovolj stara, da so me do orgazma vodili partnerji, pa sem lahko ugotovila, da je seks v dvoje včasih veliko razočaranje.

Sama sem se naučila pripeljati se do eksplozivnih orgazmov v veliko krajšem času, kot so mi jih lahko pričarali drugi, hkrati sam vrhunec praviloma nikoli ni bil tako močan, kot med solo zabavo.

Na srečo sem imela tudi nekaj drugačnih izkušenj ter ljubimcev s čarobnim dotikom. En od njih je moj soprog, katerega spretnost je vredna vseh pohval, v večini primerov pa sem se pač sprijaznila s povprečjem in se na koncu ugriznila v jezik, saj nisem hotela nikogar prizadeti.

 

Ljudje pač niso veseli, če v odgovor na vprašanje: "Torej, kako se ti je zdelo?" dobijo nekaj v smislu: "Dobro, vendar ni bilo tako izjemno, kot kadar to počnem sama."

Še druge prednosti masturbacije

Bodimo pošteni. Ne glede na to, ali gre za trajno zvezo ali za zabavo za eno noč, seks v dvoje je vedno svojevrstna uganka.

Partner je lahko utrujen ali ni pri volji, morda želi pred intimnim dejanjem rešiti spor (to počnem tudi sama, oprostite, sem le človek), morda bi rad poskusil stvari, ki drugemu niso po volji ali obratno in še bi lahko naštevali.

Vseh teh ovir med solo seksom ni. Tudi tedaj, ko res ni moj dan, se s hitrim orgazmom lahko spravim v boljšo voljo. Je kot brezplačno zdravilo, ki deluje takoj, ter brez stranskih učinkov.

Seznam dejavnikov, ki govorijo masturbaciji v prid, je neskončen: ni se mi treba pripravljati nanjo, vseeno je, kakšna sem, lahko je hitra ali počasna, vedno vključuje ravno prav dolgo predigro, ni me strah, da bi po nesreči zanosila ali se okužila s spolno prenosljivo boleznijo.

Lahko doživim toliko orgazmov, kot jih želim, nič mi ni treba dati v zameno za užitek, ni se mi treba obremenjevati s pozo in ne s tem, ali vključiti igračko ali ne, kašne zvoke spuščam ter s čim bi lahko ubila razpoloženje.

Spisek se kar nadaljuje in nadaljuje. In škoda bi bila, da ne bi izkoristila vsega, kar je na njem."

Preberite še: Kaj je slowgazem in zakaj bi ga morali spoznati

Morda vas zanima tudi: Zakaj in kako masturbirati


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)