Znani Slovenci, ki so novoletne praznike preživeli v kopalkah

Si predstavljate, da bi božič ali novo leto preživeli nekje na morju in v kopalkah? Prav o tej izkušnji smo klepetali s Terezo Poljanič, Tjašo Kokalj Jerala in popotniškim parom Katko in Micem, ki stojita za blogom Povsod je lepo.

25.12.2017 ob 5:55

micna-min.jpg

Medtem ko december večina Slovencev preživi v volnenih oblačilih in na snegu, pa nas vedno več vleče nekam na toplo, kjer lahko odštevamo kar v kopalkah. Med tistimi, ki so to izkusili – pa ne le enkrat – je tudi Tereza Poljanič, gospodična, ki živi na Novi Zelandiji, od koder jo spremljamo v kuharski oddaji Zdravo, Tereza, med kuho pa listamo njene kuharske knjige z enakim imenom. Tereza ima to srečo, da je konec leta v njeni drugi domovini pravzaprav poletje!

"Moje praznično življenje je od treh let nazaj konstantno v poletju. Na Novi Zelandiji namreč Božička pričakamo kar v kopalkah in s surfi v rokah," nam je povedala plavolaska, ki belega božiča ne bo videla niti letos, ampak bo odštevala na precej višjih temperaturah. "Pod smrekco zato Božičku ne puščamo piškotov in mleka ampak kar osvežilno ledeno pijačo!" nam je zaupala.

A post shared by Tereza Poljanic (@teresamisu) on

Tereza pa se strinja s tem, da nikoli ne bo povsem naravno in domače, da imajo za praznike 29 stopinj. "Prav zato tudi nimamo smrekce. Naredimo pa vedno potico in štruklje! Tukaj si "kiwiji" za božič naredijo kar žar in piknike na plaži, kar sem mi zdi popolnoma skregano z našimi navadami. Zagotovo pogrešam ta čas z domačimi, tradicionalno kosilo in na koncu še zaključek z (zdravimi!) piškoti," razmišlja Tereza, ki bo za praznike letos iz Aucklanda odpotovla v New Plymouth, kjer najdete najboljše surferske točke na Novi Zelandiji in bodo praznike preživeli ob njihovi smrekci t.i. pohutukawa in v kopalkah.

The best way to spend the holidays... With him <3 #coromandel #oputere

A post shared by Tereza Poljanic (@teresamisu) on

Tjaša Kokalj Jerala lani z možem odštevala na Tajskem 

Ena od takšnih, ki je decembrske praznike in skok v novo leto preživela na poletnih temperaturah, je tudi Tjaša Kokalj Jerala, voditeljica, stilistka, blogerka in vsestranska modna poznavalka, ki je letos dobila še eno, verjetno najpomembnejšo življenjsko vlogo. Njeni letošnji prazniki bodo zato povsem drugačni od lanskih. Lani sta si namreč z možem podarila eno boljših novoletnih daril, ki prekašajo vsakršno darilno škatlo z lično pentljo. Podarila sta si potovanje na Tajsko, kjer sta preživela tudi decembrske praznike.

"Tja sva odšla še pred božičem in se vrnila v začetku januarja. Prej sem si težko predstavljala, da enih izmed mojih najljubših praznikov ne bi preživela z družino, ampak je bilo popolno, ko sva bila sama in brez hektičnosti, ki včasih zajame moje sicer zelo ljubo obdobje," nam je zaupala novopečena mamica dvojčic, ki bo tokrat v novo leto zakorakala v toplini doma. "Letos bomo kar doma, midva, punci in kužka," je Mični prišepnila Tjaša.

Morning and a happy 2017! ????????????

A post shared by Tjaša Kokalj Jerala???? (@tjasa_kokalj_jerala) on

Povsod je lepo: večna popotnika, ki sta silvestrovala na Filipinih

Ustvarjalca popotniškega bloga Povsod je lepo Katja Stojilkovski in Mitja Melanšek, ki sicer raje slišita na imeni Katka in Mic, sta komunikolog in farmacevtka, ki sta svoje življenje preoblikovala v eno samo potovanje. Čeprav sta na poti velik del leta, sta decembrske praznike v kopalkah nazadnje preživela med skokom v 2015, izkušnjo pa delila tudi z nami.

"Najin božič v Aziji se je začel že zelo zgodaj. Bila sva na jugu Vietnama, v njegovem drugem največjem mestu Ho Chi Minh in potovala sva že več kot 10 mesecev. Ravno toliko, da sva že malo pogrešala družino. Bila sva v nakupu novega fotografskega objektiva, zato sva se potikala po mestu in iskala nakupovalne centre z elektroniko. Saj ne vem, ali naju je ob vstopu v ogromen nakupovalni center najprej zaslepila ogromna božična jelka ali Mariah Carey, ki je na ves glas popevala, kaj si želi za božič. Spogledala sva se in rekla: "Resno? Že oktobra?" Ja, Azijci so res nori na božič. Tudi če je zunaj 35 C," sta nam zaupala.

Po predčasni praznični noriji že v oktobru, ju je v času decemberskih praznikov zaneslo še na Filipine. "Moram reči, da je bilo kar malo nenavadno, ko sva v kopalkah ležala na plaži v senci palm in poslušala božične pesmi lokalnih otrok, ki so zbirali denar za sladkarije. Za božič sva bila v precej turističnem, ampak res čudovitem El Nidu, novo leto pa sva preživela s popotniško družbo v majhni vasici Port Barton, kjer smo namesto šampanjca za polnoč nazdravili z rumom v pravem kokosu. Saj bi rekla, da sva pogrešala kuhančke, ampak so naju peščene plaže in turkizno morje kar potolažile," nam je pojasnika Katka, ki ima za letos že izbrane tople zimske nogavice.

Avtor: Maja Fister

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)