Osem novih serij za lenobne jesenske večere

Letošnjo jesen se z novimi epizodami na male zaslone vrača kup starih serij, veliko pozornosti pa so deležne tudi nekatere povsem nove. Katerih ne smete zamuditi?

26.9.2016 ob 11:35

1.jpg

Stranger Things

Stranger Things je po napovedih kritikov še ena od Netflixovih uspešnic, ki so jo na IMBb-ju ocenili z 9,1 točkami od desetih. Zunaj je že cela prva sezona, ki ima 8 delov, producenti pa so za prihodnje leto že napovedali drugo sezono.

Dogajanje je postavljeno v leto 1980, v sci-fi grozljivki, kjer ne manjka niti humorja, pa imajo glavne vloge 12-letniki. Zgodba se vrti okoli nenavadnega izginotja 12-letnega Willa. Dečka iščejo njegov starejši brat, mama in policija, medtem ko njegovim trem najboljšim prijateljem pri iskanju pomaga čudaško dekle z imenom Eleven, ki so jo med iskalno akcijo našli v gozdu. Mimogrede, Eleven ima srhljive nadnaravne sposobnosti.

Pitch

Foxova televizijska drama spremlja Ginny Baker, prvo žensko igralko baseballa, ki ji uspe priti v ligo, ko jo v svoje vrste sprejme klub San Diego Padres. Zgodba, kjer je ženska glavna senzacija moškega športa navdihuje mlade športnice. Prva sezona bo prinesla 13 delov, zunaj pa je že prva epizoda.

Narcos

Serija spremlja življenjsko zgodbo najslavnejšega narkokralja na svetu – Pabla Escobarja. Kolumbijski mafijec je na vrhuncu kariere v Ameriko na dan pretihotapil 15 ton kokaina in zaslužil po 400 milijonov dolarjev na teden. Oblasti so ga na začetku le nemočno opazovale, kasneje začele vojno, a le redko slavile.

Če smo povsem iskreni, serija Narcos ni povsem nova, saj je prva sezona na zaslone prišla že lanskega avgusta, letos pa smo dočakali že drugo. Vseeno je vredna omembe. Še ena Netflixova serija je z vrha lestvice uspešnosti zrinila njihovo uspešnico Hiša iz kart (House of Cards) – ki je prav tako vredna ogleda.

Queen of the South

Če smo že pri narkokartelih, naj omenimo še Foxovo kriminalno dramo Kraljica juga. Napeta zgodba spremlja Tereso Mendoza (Alice Braga), ki se mora zateči v ZDA, potem ko njenega fanta, prekupčevalca mamil, nenadoma umorijo v Mehiki. Spotoma se nauči skrivnosti narko obrti in se strateško povzpne na položaj vodje kartela.

This Is Us

NBC-jeva komična drama spremlja skupino ljudi, ki si delijo zgolj rojstni datum, a se po spletu naključij začnejo prepletati tudi njihova življenja – od rojstva trojčkov, hujšanja do menjave službe ...

The Girlfriend Experience

Serija je posneta po navdihu filma Spremljevalka na poziv Stevena Soderbergha iz leta 2009. Christina (Riley Keough) je na videz nedolžna in neizkušena študentka prava, ki jo pot zanese v svet prestižnih spremljevalk na poziv. Čez dan kot pripravnica dela v odvetniški pisarni, noči pa preživlja z bogatimi moškimi, ki za njeno družbo odštejejo po tisoče evrov. Prva sezona drame šteje 13 delov, drugo sezono pa bomo dočakali 2018.

Speechless

Komedija spremlja družino DiMeo, ki jo sestavljajo ukazovalna mama, oče, ki je pametnejši, kot si misli, da je, atletska hči, mlajši sin, znan kot "družinska pamet" in najstniški sin, ki ima cerebralno paralizo.

Better Things

Komedija spremlja Adlon, ločeno igralko, ki sama vzgaja tri hčere, ob tem pa se sooča s sladko-kislimi platmi dejstva, da je mama samohranilka.

Avtor: F. M.

Foto, video: YouTube 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)