Naj vaša postelja postane pravi mali raj

Da boste vsako jutro iz nje skočili polni elana, bodite pozorni na vzmetnico, vzglavnik in posteljnino.

1.11.2015 ob 11:00

shutterstock_80758018.jpg

Konec tedna je nedvomno čas, ko večina spi kakšno urico več, kot med delavnimi dnevi. A pravi počitek je mogoč le v udobni postelji. V njej naj bi bili sproščeni, pomirjeni, se dobro počutili, se dodobra spočili ter vsako jutro iz nje skočili polni energije in novega elana.

Če so vam ti občutki tuji, je skrajni čas, da svojo posteljo spremenite v mali raj. Vas zanima, kako?


Že slediš Mični na Facebooku?

Privoščite si karseda kvalitetno vzmetnico

Dobra vzmetnica je ključ do dobrega spanca. Praviloma naj bi vzmetnice menjali vsakih osem let, saj s časoma izgubijo obliko in ne nudijo več prave opore telesu. Pred nakupom se prepričajte, kakšna vam najbolj odgovarja. Najlažje tako, da izbrano preizkusite. Za nekaj minut lezite nanjo, zaprite oči ter pustite mislim in občutkom prosto pot. Če menite, da je vzmetnica premehka, pretrda ali pretanka in vam ne zagotavlja udobja, iščite naprej. Bodite vztrajni, trud bo vsako noč znova poplačan.

shutterstock_150643214.jpg

Privoščite si kvaliteten vzglavnik

Vzglavnik je dotrajan, kadar izgubi svojo prožnost. Takšen, ki glavi in vratu ne nudi več prave opore, je kriv za bolečine v hrbtu in vratu ter zmanjšuje kvaliteto počitka. Pri izbiri novega bodite predvsem pozorni na to, kako spite. Tistim, ki pogosteje spite na trebuhu, bodo bolj ustrezali mehkejši vzglavniki. Za tiste, ki spite na hrbtu, srednje trdi, za vse, ki pa najraje spite na boku, so najboljši trši vzglavniki. Ponudba takšnih in drugačnih je pestra in nedvomno boste našli takšnega, ki vam bo najbolj odgovarjal in s tem pričaral miren spanec.

Privoščite si boljšo posteljnino

Koži najbolj odgovarjajo satenaste ali svilene rjuhe in prevleke. V njih koža najbolje diha, prav tako pa zaradi gladke površine ti materiali upočasnjujejo nastanek gub. Privoščite si torej posteljnino, ki vas bo vsako noč znova in znova razvajala ter hkrati skrbela za vaš počitek in lepoto.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)