Tako boste kljub natrpanem urniku imeli čas tudi za vadbo

Še tako natrpanemu urniku navkljub lahko v svoj vsakdan umestite redno vadbo.

18.1.2019 ob 4:56

zenska_vadba_park_tek_telefon_micna.jpg

Včasih najtežje pri vadbi ni obiskovanje telovadnice ali tek čez drn in strn. Pogosto je najtežja naloga sploh najti zanjo čas. Če je tudi vaš urnik tako natrpan, da se vam zdi ideja o redni vadbi nedosegljiv ideal, poglejte nekaj idej osebne trenerke Arooshe Nekonam, ki jih povzema portal Cosmopolitan. Z njimi to zagotovo ne bo več misija nemogoče.

Na vadbo glejte kot na sestanek

Tako kot vse druge obveznosti: sestanke, obiske pri zdravniku in govorilne ure, vadbo umestite na tedenski koledar. Kajti v resnici ni nič manj pomembna, kot ostala opravila ter zadolžitve.

Natančen urnik oziroma načrt je prvi korak k izpolnjevanju namer. Če bo na njem tudi vadba, boste lažje poskrbeli, da se ji boste predali, kot če bi samo čakali priložnost, da bi si zanjo lahko vzeli čas. V tem primeru pravega trenutka skoraj zagotovo ne bo.


Izkoristite vse možnosti

Veliko je možnosti, kako v vsakdan umestiti gibanje. Prvi korak se začne pri tem, da izkoristite vašo oddaljenost od doma do službe.

Če je le mogoče, pozabite na avtomobil ali mestni avtobus, ter v službo tecite, rolajte, se peljite s kolesom ali hodite peš. Vedno imejte s seboj sveža oblačila in se, preden sedete za mizo, preoblecite ter tako prerojeni začnite dan.


Kar najbolje izkoristite čas, ki vam je na voljo

Ste res v stiski s časom? Torej se odločite za kratko, a intenzivno vadbo: uro sprehoda nadomestite s pol ure teka, v telovadnici se namesto za blage, odločite za intenzivne treninge in sledite napotkom trenerja, ki vas bo vodil proti vašemu cilju, ne da bi spočetka preveč obremenili svoje telo.


Imejte realna pričakovanja

Ni treba, da telovadite čisto vsak dan. Dovolj je trikrat do štirikrat na teden. Ključno je, da je vadba redna in vključena v tedensko rutino. Tudi, če se ji boste predajali le v ponedeljek, sredo, pretek in nedeljo, bo prinesla zadovoljive rezultate.


Vedite, da je nekaj vedno boljše kot nič

Ne glede na to, kako neznatna je količina gibanja, vedno je do telesa in duha prijaznejša, kot zgolj sedenje za mizo. Dvajset minutna hoja do trgovine in nazaj v času malice, hoja po stopnicah, namesto uporaba dvigala in podobna, na videz nepomembna dejanja, znatno pripomorejo k zdravju in boljšemu počutju. Kajti, ko gre za vadbo nedvomno velja: nekaj je boljše kot nič.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zelo verjetno nosite čisto neprimeren modrček ali pa To je 6 jasnih opozoril, da vaša jetra niso zdrava

Priporočamo tudi: Da bi shujšali, morate na dan prehoditi toliko korakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)