Zakaj in kako masturbirati

Ker masturbacija prinaša številne pozitivne učinke na zdravje in počutje, je dobro obvladati njene tehnike.

16.12.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj in kako masturbirati

Morda ste pod stresom (saj veste, delo), morda je vaš libido na višku (pravega kandidata pa še niste našli) ali vam je samo dolgčas (konec koncev je zima). Kaj bi torej lahko počeli?  Igrali se s samim seboj, seveda!

Kajti, kot je za Women's Health povedala Leah Millheiser, profesorica na oddelku za žensko seksualnost univerzitetnega medicinskega centra Stanford, samozadovoljevanje ne prinaša le dobrega počutja, temveč znatno vpliva tudi na zdravje.

"Povsem jasno je, da po orgazmu telo preplavijo izjemni občutki in da spolni akt sprošča. Masturbacija se ponaša prav s takšnimi učinki, hkrati med njo v intimne organe prihaja veliko krvi in tako zagotavlja zdravje vagine."

Z drugimi besedami, ne glede na to, ali ste samski ali v zvezi, dobro si je zanjo večkrat vzeti čas. Kajti pogosto samozadovoljevanje pozitivno vpliva tudi na seks v dvoje:

"Ženske, ki orgazme pogosto doživljajo same, jih večkrat tudi tedaj, ko so v postelji v družbi," je še dodala profesorica in opozorila, da pa ni pomembno le, da masturbirate, temveč šteje tudi način, kako to počnete. Res je sicer, da napačnega ni, konec koncev je pomembno to, da z dejanjem dosežete pričakovane učinke, a vendarle je dobro poznati nekaj namigov, ki bodo dobro spremenili v boljše.

Preberite še: Ženske so naveličane enih in istih tehnik

In teh je veliko, pa gremo lepo po vrsti.

Omislite se ogledalo

"Preden se povsem posvetite užitku, spoznajte svoje telo," svetuje psihologinja in spolna terapevtka Janet Brito ter nadaljuje:

"Svoje intimne organe si oglejte v ogledalu ter spoznajte anatomijo telesa. Določite, kje je klitoris (vaš največji prijatelj), kakšne so vaše sramne ustnice, raziskujte, občudujte in predvsem, ne sramujte se. Kajti poznavanje sebe je prvi pogoj za pričakovan rezultatat."

Pozdravite vse kotičke intime

Ko končate z ogledom, Britova svetuje nežne dotike intime, natančneje vseh njenih predelov.

Spoznavajte, kateri so najobčutljivejši, kakšni dražljaji jim odgovarjajo ter kako se odzivajo na stimulacijo, odkrivajte, kakšni dotiki vam prijajo in kateri vam morda ne. Ter osvojeno znanje uporabite tudi med seksom v dvoje.

Preberite še: Žalostno, koliko sramu je povezano z intimo 

Pripravite razpoloženje

Oblecite zapeljivo perilo, prižgite sveče, zavrtite seksi glasbo. Torej se na dejanje pripravite tako, kot se tedaj, ko se prepuščate seksu v dvoje.

"Zakaj bi se trudili zgolj za druge. Prav je, da vso pozornost namenite tudi sebi in pričarate primerno vzdušje ter ambient, v katerem boste lahko okušali maksimalne užitke," meni Brittova.

Osredotočite se na eno opravilo

Misli so močan afrodiziak in na drugi strani največja ovira do popolnega zadovoljstva.

Zato tedaj, ko se igrate sami s seboj, skušajte odmisliti vse ostalo in se osredotočite zgolj na trenutno početje. S pričaranim primernim ambientom bo to vsekakor lažje.

Zaklenite vrata

To je vaš čas, to so trenutki, ki so namenjen zgolj vam in prav je, da vas med njimi nihče ne zmoti ter da lahko povsem odmislite strah, da vas bo prav tedaj, ko želite biti sami, kdo obiskal.

Rešitev je preprosta: zaklenite vrata in ugasnite telefon.

Preberite še: Skrivna naloga klitorisa

Prebudite boginjo v sebi

Vsak kdaj dvomi vase in ni povsem zadovoljen s svojim telesom. A takšne in drugačne pomanjkljivosti naj ne bodo ovira na poti do popolne masturbacije. Nežno se dotikajte celega telesa, božajte vse obline, sprejmite svoje telo ter odkrivajte užitke, ki vam jih omogoča.

Ne zgolj v smislu stimulacije intimnih organov ter erogenih con, temveč v smislu razvajanja celega telesa, ki je čudovito prav takšno, kot je.

Uporabite domišljijo

Kot rečeno, misli igrajo pri spolnem zadovoljstvu ogromno vlogo. In lahko jih spodbudite z razmišljanjem o erotični fantaziji (in tako preženete druge misli), se spomnite seksi prizora iz filma, vročega dejanja v vašim dragim, si narišete sceno iz erotičnega dela.

Skratka, veliko je načinov, s katerimi lahko misli pripravite do tega, da bodo na isti valovni dolžini, kot telo.

Uporabite oči

Če vam domišljija vendarle ne služi, si pomagajte z vidnimi prizori.

Seksi film, porno posnetki, star video z dragim, ki ga hranite na telefonu … karkoli, kar bo pobožalo oči ter prebudilo primerne misli.

Navlažite

Saj veste, da je za dober seks potrebna vlaga tam spodaj. Ne glede na to, kako je z naravnim lubrikantom bogata vaša vagina, malo dodatne pomoči vedno pride prav.

Zato si priskrbite dober lubrikant. Kajti ne samo, da vas morebitna vaginalna suhost ne bo oropala užitka, hkrati več kot polovica tistih, ki si z njim redno pomaga navaja, da je tako orgazem veliko lažje dosegljiv.

Začnite s prsti

"Uvod s prsti je najboljši," meni Millheiserjeva. "Zlasti, če se s samozadovoljevanjem šele spogledujete in ne poznate še vseh prijemov, ki pripeljejo do pričakovanega končnega rezultata.

Prsti omogočajo natančno spoznavanje sebe, zagotavljajo natančnejše odkrivanje erogenih con, z njimi je lažje preizkušati različne pritiske in načine stimulacije, ki obrodijo najboljše sadove."

Preberite še: Osem tipov sramnih ustnic ali kakšna je normalna vagina

Igrajte se s položaji

Tako kot pri seksu v dvoje je tudi tedaj, ko se telesnim strastem predajate sami, dobro spreminjati položaje. Kajti, kot navaja profesorica, boste le tako lahko spoznali, kateri je za vas najboljši.

Nekaterim odgovarja poza na hrbtu, drugim na trebuhu, tudi masturbacija stoje je pogosta izbira, samozadovoljevanje med klečanjem na tleh, med sedenjem na stolu. Veliko je možnosti in le, če jih boste preizkusili več, boste lahko ugotovili, katera je dobra in katera še boljša.

Spreminjajte tehniko

Samo zato, ker ste sami ne pomeni, da naj bi bila masturbacija dolgočasna. Ne ujemite se torej v past rutine ter brez zadrege preizkušajte različne tehnike in prijeme. Ste vedno na hrbtu? Obrnite se na trebuh. Vedno upravljate iste gibe? Nadomestite jih z novimi. Ostajate pri prstih? Uporabite igračke. Vselej v postelji? Skočite na stol. Ali pod prho.

Kajti nemalo je pripadnic nežnejšega spola, ki jim prav voda pomaga do orgazma. Ne zgolj, ker sprošča temveč tudi, ker strateško usmerjen curek prevzame vlogo prstov ali vibratorja ter jo več kot dostojno opravi.

Vključite penetracijo

Vsaka ženska je zgodba zase. Nekatere tako prisegajo na stimulacijo klitorisa, druge na penetracijo, večina pa je za kombinacijo obojega.

Torej, vključite naslednji korak in se z notranjostjo vagine igrajte s prsti, umetnim penisom, vibratorjem, skratka s pripomočkom, ki bo združil obe uporabni tehniki.

Igrajte se z igračkami

Ponudba teh vas ne bo razočarala. Izbirate lahko med najrazličnejšimi vibratorji, umetnimi penisi, čarobnimi palčkami, vaginalnimi kroglicami, skratka, med neskončno možnostmi in škoda bi bila, da ne bi v prid lastnega užitka izkoristili katere (ali več) od njih.

Uporabite oralni stimulator

Zabavna in več kot uporabna igračka, ki posnema pristope oralnega seksa in seveda pričara podobne, če ne celo prav takšne užitke.

Gibajte s telesom

Naj bo še tako mamljiva misel, da bi bili edini premikajoči deli telesa prsti in roke, pozabite nanjo in v ritmu stimulacije premikajte telo, dvigujte boke, krožite z njimi in v solo razvajanje vključite celo telo.

Dražite se

Saj poznate tehniko odlašanja orgazma? Če je ne, je masturbacija idealna priložnost, da jo vpeljete v svoj repertoar. Tehnika temelji na stimulaciji intimnih predelov in erogenih con, ki se preneha tik pred izbruhom.

Tako se gradi spolna napetost in ustvarja pričakovanje. Večkrat, kot boste končni izid odložili, močnejši bo, ko do končno nastopil.

Ne pozabite na erogene cone po celem telesu

Res je, da je glavna pozornost namenjena intimnim predelom, a to ne pomeni, da smete kar pozabiti na ostale erogene cone.

Zato med samozadovoljvenajem pozornost namenjajte tudi vratu, dojkam, notranjemu delu stegen, ušesnim mečicam skratka vsem vročim točkam, ki vam med njo pridejo na misel in si prav tako želijo dotikov.

Vzemite si čas

Naglica ni na mestu. Zato si vzemite čas. To so trenutki, ki so namenjeni samo vam in z njimi res ne bi smeli skopariti. Bodite radodarni do sebe. Tako v smislu tehnik, poz, priprav in časa, ki si ga namenjate.

Kajti to si zaslužite in le tako boste deležni res najboljše masturbacije ter njenih učinkov. Predvsem pa, uživajte. To naj bo glavni namen in osnovni cilj.

Preberite še: Resnica o pretiravanju z vibratorjem

Morda vas zanima tudi: Pet poz za skupno masturbacijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)