To so plusi, ki jih živijo samski: več denarja, več prijateljev, več seksa ...

Samsko življenje prinaša številne pozitivne učinke na zdravje in počutje.

29.10.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so plusi, ki jih živijo samski: več denarja, več prijateljev, več seksa ...

Ne glede na to, kaj o tem menijo prijateljice, tete in babica, biti samski ni prav nič slabega. Zato se ne obremenjujte s tem, da so vsi okoli vas zaročeni, celo poročeni ali vsaj srečno zaljubljeni in preslišite pikre pripombe o tem, da bi že končno morali nekomu podariti srce. Kajti samski stan prinaša mnoge, z znanstvenimi dokazi podkrepljene prednosti. Sedem takšnih naštevamo danes.

Lažje je skrbeti za fizično zdravje

Zagotovo ste že slišali ali prebrali, da srečna zveza redi. V njej je zlahka pozabiti na redno vadbo in na zdravo prehrano.

V Veliki Britaniji izvedena študija je denimo pokazala, da 62 odstotkov posameznikov potem, ko zaplujejo v varni pristan, pridela višek kilogramov. Zaradi skupnih večerji, prigrizkov pred televizijo in posedanja na kavču. Tedaj, ko samski tečejo, se znojijo v telovadnici ali plešejo na zabavi.

Lažje je vzdrževati družabno življenje

Vsak srečno zaljubljen je kdaj zavrnil povabilo na zabavo, saj je večer raje preživel s sorodno dušo. A to ni edini način, s katerim razmerje negativno vpliva na družabno življenje.

Raziskave dokazujejo, da pari težje od samskih snujejo nove prijateljske stike, hkrati so prvi v manjši meri vpeti v medsoseske odnose. V publikaciji Journal of Marriage and Family objavljena študija je za nameček navrgla še podatek, da tako moški kot ženske, ki so v zvezi, manj časa preživljajo z družino in prijatelji od tistih, ki so samski. Dovolj dokazov.

Manj verjetnosti za pretiravanje z alkoholom

Čeprav se na prvi pogled res zdi, da samski na takšnih in drugačnih zabavah zaužijejo več alkohola kot tisti, ki v družbi partnerja dneve in večere preživljajo doma, to ne bo držalo.

 

Vsaj, če gre verjeti eni na to temo izvedenih raziskav, ki je prišla do zaključka, da ženske v razmerju spijejo več alkohola od tistih, ki so po razhodu dolgo samske ali so zaradi krute usode izgubile partnerja.

Pestrejše spolno življenje

Stabilna zveza ni pogoj za več seksa. Presenetljivo, velja ravno nasprotno.

Kot so namreč z anketo ugotovili na spletni strani Match.com, 49 odstotkov samskih, ki išče partnerja, seksa dva do trikrat na teden. Kar je pogosteje od parov v stabilnih zvezah.

Boljše možnosti za novo službo

Če stopate po karierni poti imate več možnosti, da boste dobili novo službo, v kolikor ste samski.

Po navdedbah publikacije CNN Money podjetja raje zaposlujejo tiste, ki so brez partnerja. Kajti samski so bolj prilagodljivi, lažje dlje ostajajo v službi in več energije od tistih, ki so poročenih ali v zvezi vlagajo, v svoje delo.

 

Boljši spanec

Spanec je nepogrešljiva sestavina življenja in tisti, ki nimajo partnerja, so tudi glede tega v prednosti: bolje se naspijo, saj ob njih nihče ne smrči, se ne obrača in jim ne krade odeje ter s tem krati počitka.

Manj denarnih skrbi

Res je, da se na račun steka le ena plača, a tudi izdatki so nižji: manjši stroški bivanja, manjši izdatki za hrano, cenejše počitnice, prav tako ni treba kupovati daril za obletnice ter druge priložnosti. Izdatki zanje kar hitro zrastejo v nebo in samskim se z njimi ni treba obremenjevati.

Poleg tega so denarne zadrege največji kamen spotike med pari. Samski pa: kar zaslužite, je vaše. In nikomur se vam ni treba zagovarjati, ker ste si spet privoščili nove čevlje.

Preberite še: Samska: Okušam najboljši seks v življenju (11 žensk o odličnih razlogih za samski stan)

Morda vas zanima tudi: 5 znakov, da bi bili srečnejši, če bi bili samski

Priporočamo tudi: Kolumna Jerneje Jošar: Moj vrt je jesene popolnoma zasajen in pa Te rezine ferrero rocher po receptu Nine Kastelic vas bodo zasvojile


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)