8 napak pri opremi spalnice, zaradi katerih ne morete spati

Ozrite se naokoli in nekoliko preuredite vaš kotiček za spanje.

4.5.2018 ob 4:43

spalnica_micna.jpg

Vsak večer v postelji poiščete idealen položaj, ki naj bi vam zagotovil popoln počitek. Pa vendar tega kar ni in ni. Kaj lahko je za to krivo tisto, kar vas medtem, ko ležite v postelji, obkroža. S katerimi napakami po pisanju portala Pure Wow pri opremi in zlasti pri dekoraciji spalnice sami sebe ovirate do priporočljivih osmih ur počitka? 

Imate pretople rjuhe

Tople, debelejše rjuhe se vam zdijo idealne. A zlasti, če so izdelane iz umetnih materialov, se vanje ujame preveč toplote, zaradi katere se ponoči namesto, da bi spali, nemirno obračate. Veliko boljša izbira so lahke rjuhe iz naravnih materialov, v družbi katerih ni oviran proces hlajenja telesa, do katerega pride pred in med spanjem.

Vaše luči svetijo premočno

In vam, preden jih zvečer ugasnete, sijejo v oči, s tem pa v trenutku odpihnejo spanec. Veliko boljša ideja, od močne centralne luči, so blaga svetila na nočni omarici, ki oddajajo nežno svetlobo, ob kateri se telo lahko pripravi na spanje. Stropno pa prižgite zjutraj, ko je svetloba več kot dobrodošla.

Vaše zavese so prosojne

Res je, spalnica je prav zaradi žarkov, ki prehajajo skozi prosojne tkanine, v popoldanskem soncu čudovita. A vendar so za ta prostor boljša izbira gostejše zavese, ki preprečujejo, da bi vas med počitkom motila zunanja svetloba.

Barve vaših sten so preživahne

Rdeča barva se vam morda zdi odlična ideja, vendar močni odtenki spalni rutini ne delajo usluge. Mnogo primernejše so nežne, nevtralne barve, ki že ob pogledu nanje pomirijo dušo in telo, ter vas pripravijo na počitek.

Na vaših tleh je premalo toplih oblog

Spalnica je en od prostorov, kjer trda, mrzla lesena tla niso najboljša izbira. Če jih boste prekrili z bogato preprogo, ne samo, da bo prostor prijetnejši, mehke obloge prav tako ublažijo hrup iz okolice, ki sicer ovira vaš počitek.

Imate preveč blazin

Ni dvoma, da so blazine tiste, ki zagotavljajo glamur in navidezno udobje, a če prekrivajo vašo posteljo, jih pred počitkom z nje umaknite in pustite le blazino, na kateri počiva vaša glava. Naj ji nudi primerno oporo in tako poskrbi, da se boste zjutraj zbudili brez bolečin v hrbtenici in vratu.

Vaša odeja je pretežka

Zato se pod njeno težo ponoči nemirno obračate. Priskrbite si lahke pernice, ki prav tako zagotavljajo primerno temperaturo, a hkrati ne občutka, da ponoči na vas počiva nekaj res težkega, vi pa zato ne morete spati.

Vaša spalnica spominja na skladišče

Le redki pomislijo na to, kakšen učinek imajo na spanec vsi predmeti, ki se kopičijo v spalnici. Ta zato pogosto spominja na pravo skladišče. A to je krivo, da ste ponoči nemirni. V spalnici naj bi bil prostor samo za posteljo, omaro in nočne omarice. Vse ostalo pospravite drugam. Začnite z desko za likanje, sobnim kolesom in vsemi škatlami, ki jih imate na omari. Verjemite, bolje boste spali.

PREBERITE ŠE // 10 idej za lepšo kopalnico (brez prenove) ali pa preberi, kaj se zgodi, če so brisače preredko oprane!

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)