6 trikov hitro za likanje brez likalnika

Ker je likanje nadležno opravilo, je včasih dobro malo goljufati.

9.9.2018 ob 4:04

punca_oblacila_.jpg

Likanje. Opravilo, ki nedvomno sodi med najbolj osovražena gospodinjska dela. A na žalost se gub na oblačilih brez likalnika ni mogoče znebiti. Ali pač? V resnici obstajajo načini, s pomočjo katerih ga boste lahko v roke vzeli redkeje. Nekaj najboljših niza Pure Wow.

Uporabite likalnik … za lase

Bluza, ki jo nameravate obleči, ni močno zmečkana, na njej je le nekaj gubic, ki pa so več kot opazne. Ker vam ideja, da bi uporabili likalnik, nič kaj ne diši, si pomagajte s tistim, s katerim urejate pričesko. Segrejte ga, med njegove krake ujemite zmečkan ovratnik ali rokav, pritisnite za nekaj sekund in to je to. Pazite le na primerno temperaturo: bombaž lahko likate pri višji, svilo z nižjo temperaturo.

Pomagajte si s sušilcem za lase

Še en pripomoček za urejanje las, ki vam lahko pride prav: vroč zrak z razdalje nekaj centimetrov usmerite v zmečkan del oblačila in to je to.

Uporabite vročo paro

Najlažje bo šlo, če čaj kuhate v kotličku, a pomaga vam lahko tudi lonček. Potem, ko v njem zavre voda in se začne sproščati para, to usmerite v zmečkan del oblačila. Ko bodo pod njenim vplivom gube izginile, pa si iz vrele vode pripravite skodelico čaja.

Leden kocke

Morda se ta način zdi nenavaden, a v resnici deluje: zmečkano oblačilo položite v sušini stroj, dodajte pest ledenih kock in napravo za nekaj minut vključite pri najvišji temperaturi. Led se bo stopil in zravnal gube.

Zvijte oblačila

Zmečkano majico položite na ravno površino, nekoliko poravnajte gube, nato pa jo tesno zvijte ter jo za nekaj minut obložite s težjim predmetom (lahko jo položite pod vzmetnico). Majica bo zlikana brez likalnika.

Pomagajte si s prho

Med prhanjem se tvori bogata para, ki lahko nadomesti likalnik: oblačilo, ki ga nameravate obleči, v kopalnici obseite na obešalnik. Medtem, ko boste prepevali pod prho, bo para poskrbela, da bodo gube izginile. 15 minut za dvoje jutranjih opravil. Ni slabo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo ali pa 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj

Priporočamo tudi: 7 preprostih navad za lepše jutro


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)