Tri ženske v zrelih letih o prvem seksu: »Ležala sem pod njim kot vreča krompirja«

Izpovedi treh žensk dokazujejo, da prvi seks pogosto ne dosega pričakovanj.

17.2.2023 ob 6:25 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri ženske v zrelih letih o prvem seksu: »Ležala sem pod njim kot vreča krompirja«

Vsak ima sebi lastno izkušnjo s prvim seksom, a dejstvo je, da ta velikokrat ne dosega pričakovanj, kar dokazujejo zgodbe treh žensk, ki so za The Sun opisale, kaj se je dogajalo pri njih.

Veliko razočaranje

Prva je izkušnjo opisala 61-letna Lynn Anderton iz Wirrala.

"Johna sem spoznala leta 1983. Po nekaj mesecih zveze sva obiskala severni Wales in prespala v hotelu. 

Tedaj sem imela 22 let in bila sem še devica, kar za tiste čase ni bilo nič neobičajnega. Čeprav sva rezervirala eno sobo nisem bila prepričana, da bova seksala, saj se o tem nisva še nikoli pogovarjala. To je težka tema za pogovor, sploh v letih v katerih sva bila in v času, v katerem sva odraščala.

Tudi s prijateljicami se o tem nikoli nisem pogovarjala in pojma nisem imela, katera že ima in katera na tem področju nima izkušenj.

Ko sem si zamišljala seks, sem si ga predstavljala kot nekaj najbolj romantičnega, kot izkušnjo, ki prebudi neverjetne občutke, kar je bilo, moram priznati, precej naivno.

Cel dan sva hodila po znamenitostih, zvečer sva šla v posteljo, začela sva se poljubljati in zgodilo se je nekaj, kar sploh ni dosegalo mojih pričakovanj. Pojma nisem imela, kaj početi, predigre ni bilo, on je deloval, kot da bi bil na tekmi, kjer se mu mudi do cilja, jaz pa sem pod njim ležala kot vreča krompirja.

Vse skupaj je trajalo nekaj minut in ni bilo podobno tistemu, o čemer sem sanjala. Leta 1984 sva se poročila, dobila sva sina, redno seksala, a zadeve se nikoli niso izboljšale.

Imela sem premalo izkušenj in nisem vedela, kaj pričakovati od partnerja, hkrati nisem imela pojma, ali je on zadovoljen ali ne.

Šele kakšnih deset let kasneje, ko sem začela prebirati več ženskih časopisov in se pričela izobraževati o seksu, sem dojela, da je ta veliko več od tistega, kar sem doživljala.

Do tedaj sem postala tudi bolj samozavestna in sem se z možem lahko pogovarjala o tem, kaj želim in kaj bi rada spremenila. Več časa sva začela namenjati predigri in naučila sva se, kaj je dobro zanj in kaj zame, kar naju ni povezalo le med rjuhami, temveč tudi kot par.

Na žalost sva se leta 2007 vseeno razšla in strašljivo se je bilo pri 46. znova podati v svet zmenkov, vendar me seks ni skrbel. Poznala sem svoje telo, vedela sem, kaj hočem in v 50-tih sem okušala več dobrega seksa kot tedaj, ko sem štela 20 let."

Popolna poletna romanca 

Svojo izkušnjo je delila tudi 49-letna Michaela Lambert, ki s soprogom Stevenom živi v Wiltshireu.

"Leta 1992 sem se, preden sem se vpisala na fakulteto, s prijateljico podala na pot po Evropi. Faye je bilo dekle, ki je v hipu očaralo: svetli lasje, vitka in visoka postava, jaz sem bila njeno popolno nasprotje: majhna, debelušna in ob njej sem se počutila neopazna.

Vse dokler nisem v Marbelli spoznala Claudija. Sončila sem se na obali in opazila fanta, ki je deskal blizu obale. Zdel se mi je prekrasen.

Na koncu sva se zapletla v pogovor, on je bil s 23. leti pet let starejši od mene, pol Italijan, pol Nemec, njegova angleščina je bila popolna, njegov naglas seksi, počitnikoval je s starši v njihovem počitniškem stanovanju.

Ko me je povabil na večerjo nisem mogla verjeti, da se zanima zame, a sem brez oklevanja sprejela povabilo. Imela sva romantičen obrok, večer se je zaključil s poljubom, naslednjih nekaj dni sva se vsak dan sprehajala po plažah, predstavila sem ga Faye in on je mene spoznal z njegovimi starši.

Faye se je čez nekaj dni odločila, da bi rada prišla na naslednjo destinacijo najinega potovanja, Claudijevi starši so se vračali domov, midva se nisva hotela ločiti.

S Faye sva se dogovorili, da gre naprej v Madrid in se bova tam sestali, ko pridem za njo.

Tedaj sem že vedela, da je Claudio moški, s katerim želim izgubiti nedolžnost. Bil je prvi fant, do katerega sem res nekaj čutila, čeprav sem vedela da bom, ko se bova morala raziti, imela zlomljeno srce.

O tem sicer nisva govorila, a sem sklepala, da je on nedolžnost že izgubil. Ko sva prvič spala skupaj morda ni bilo najbolj prijetno, saj sem bila nervozna, a Claudio je bil tako nežen in poln ljubezni, da mi je bilo vseeno, če seks ni bil fantastičen. Še bolj sem se zaljubila vanj.

Nekaj dni kasneje sva morala oba oditi iz Marbelle, a nikoli mi ni bilo žal, da sem tedaj izgubila nedolžnost.  To mi je dalo samozavest in počutila sem se bolj odrasla.

Nekaj časa sva ostala v stiku, dopisovala sva si, potem pa so njegova pisma prenehala prihajati. Bila sem zlomljena, saj sem bila res zaljubljena.

Prvo ljubezen sem prebolela in življenje je šlo naprej, lahko pa rečem, da sem doživela popolno poletno romanco."

Označili so me za promiskuitetno

Tretjo zgodbo pripoveduje 55-letna Polly Arrowsmith, direktorica marketinga iz Severnega Londona.

"Bil je januar leta 1984, skupaj sva bila šest tednov. Bil je zabaven, ljubezniv in jaz nad njim navdušena.

Ko so moji straši videli, kako zaljubljena je njihova 17-letna hči, so me naročili pri ginekologu in dobila sem tabletke.

A tudi tedaj še nisem razmišljala o tem, da bova kmalu prestopila mejo. Oba sva bila nedolžna in ni se nama mudilo, zato me je nekega večera v moji sobi presenetil s predlogom, da pač storiva to.

"Ne misliš, da bi morala seksati?" je nenadoma dejal. Zardela sem, to je bilo zadnje, kar sem tisti večer od njega pričakovala.

Nisem se počutila pripravljeno, a ker sem mi je zdelo, da to v mojem razredu počnejo vsi, sva pač storila kar sva. Bilo je neprijetno, boleče in ne, nisem uživala. Malo bolje bilo, ko sva čez eno uro ponovila vajo.

Komaj sem čakala, da prijateljicam povem, kaj se je zgodilo in zgodbo sem zaupala eni od njih.

Debelo me je pogledala in bila zgroženem nad tem, kar sem storila. Dojela sem, da tega vendarle ne počnejo vsi. Seveda najin pogovor ni ostal zaseben, trač se je razširil po šoli in s fantom sva postala predmet posmeha, jaz pa sem bila označena za kurbico. Bolelo me je, nisem vedela, s čim sem si to zaslužila.

Vendar to še ni bilo vse, prijatelji so me izločili iz svojega kroga, popustila sem v šoli, zaradi tega nisem bila sprejeta na želeno fakulteto. Staršem in fantu nisem upala povedati, kaj se dogaja v šoli.

Po 18. mesecih sva končala najino zvezo, pred tem še skočila v posteljo, a selitev v nov kraj je bila tedaj zame pravi balzam.

Moj prvi seks je bil najslabši od vseh, a ni negativno vplival na moje spolno življenje, bi pa, če bi se lahko vrnila nazaj, z njim počakala, da bi postala bolj zrela."

Preberite še: 6 znakov, da ljubite napačnega

Morda vas zanima tudi: To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)