To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Se vam zdi, da je vaš partner nezrel? V nadaljevanju preberite, na katere njegove lastnosti morate biti pozorni – če je oseba čustveno nezrela, je zveza lahko polna izzivov. 

6.2.2023 ob 7:56 | Avtor: D. L.

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

V življenju je pomembno ohraniti določeno mero otroškosti, ki je iskriva in prijetna, nas dela optimistične in nas opomni, da je treba fantazirati in sanjati.

Toda ta otroški duh, ki ga imamo, ne bi smel ogroziti naše zrelosti v pomembnih vidikih življenja – pomembno je namreč, kakšne odločitve sprejemamo, kako ravnamo in da razmislimo, kako bodo naša dejanja vplivala na nas in na druge.

Razmerje z infantilnim moškim je lahko na začetku prijetno, ko pa se razmerje razvija, lahko postane obremenjujoče in težavno.

Kako prepoznati infantilnega moškega - teh 8 znakov kaže, da je moški nezrel:

Ne prevzema odgovornosti za svoje življenje - vedno je v položaju žrtve in težko premaguje težave. V njegovem življenju je tudi več neuspehov kot uspehov.

Ne načrtuje prihodnosti – nezreli moški ne razmišljajo o prihodnosti, nimajo ciljev in vizije. Živijo od danes do jutri.

Je neurejen in neorganiziran - je malomarna in lahkomiselna oseba, ki nikoli ne pospravi svojega nereda in se ne more organizirati. Vedno bo čakal, da bo namesto njega vse naredil nekdo drug.

Nezrelo ravna z denarjem – z denarjem ravna zelo neracionalno. Če imata skupen proračun in stroške, je to lahko velik izziv.

Pomanjkanje komunikacije - z njim lahko klepetate, se šalite, zabavate, ko pa pride do resnih pogovorov, torej do pogovora o pomembnih temah, se začne umikati. Ne zna vam prisluhniti.

Impulzivnost in spontanost - preden sprejme pomembne odločitve, ne razmišlja. Večinoma se prepusti čustvom in naredi, kar mu najprej pade na pamet.

Strah ga je obveznosti - izogiba se pogovorom o skupnih nalogah, obveznostih, o razvoju odnosa tudi po več letih skupnega življenja. Noče odrasti, še bolj pa se upira prevzemanju odgovornosti za nekoga drugega. Odgovornost vedno poskuša preložiti na druge ljudi.

Zlahka sledi vplivom okolja – zelo hitro se spremeni zaradi vpliva in komentarjev okolice, kakor da nima lastne osebnosti. Vedno skuša ugajati drugim, hkrati pa jim omogoča, da vplivajo na vajin odnos.

Če ste v razmerju z nezrelo osebo, se poskusite odkrito pogovoriti, posvetovati s terapevtom, partnerju pa razložiti, kaj vas moti in kaj bi radi spremenili.

V vsakem odnosu je pomembno, da oba partnerja sodelujeta pri razvoju odnosa. Če se zavedate, da zveza nima prihodnosti, da vam bolj jemlje energijo kot prinaša veselje, potem razmislite, ali je vredno vztrajati. 

Prirejeno po Sensa Srbija

Preberite še: 4 nevarna razmerja, iz katerih morate čimprej zbežati

Morda vas zanima tudi: Preprosta erotična igrica za boljše spolno življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)