To so besede, ki moške najbolj prizadanejo

Tega nikoli ne smeš reči svojemu fantu.

14.2.2019 ob 3:45

razmerje_zveza_ljubezen_spolnost_postelja_par1.jpg

Zagotovo si že slišala, da besede lahko zadajajo močne udarce. Zlasti, ko gre za intimen odnos, to še kako drži. Ne glede na to, kako razočarana, užaljena, jezna ali žalostna si, nekaterih ne smeš izgovoriti. Nikoli.

Kajti če boš z njimi pogosto prizadela njegova čustva ter seveda ego, bo to še kako vplivalo na vajino zvezo. In to ne v pozitivnem smislu.

Katere so torej besede, ki rušijo njegovo samozavest ter spodkopavajo vajin odnos, kajti priznati moraš, da tudi, če bi jih on namenil tebi, ne bi bila vesela?

Kaj je narobe s teboj?

Odkrito povedano, gre za neposreden napad na njegovo samozavest. Kadar to rečeš v šali, je eno, nekaj povsem drugega pa, kadar v jezi prileti iz tvojih ust, ker je v trgovini znova pozabil kupiti mleko. 

Takšne besede on dojema kot izjemno kritiko osebnosti, saj odražajo tvoje prepričanje, da preprosto ni sposoben slediti potrebam vajinega odnosa. Kako ponižan se ob njih počuti, najbrž ni treba posebej poudarjati, prav tako kot tudi ne, da jih zagotovo ne bo prenašal v nedogled. 

Zato naslednjič, ko bo kaj preslišal ali pozabil, svoje razočaranje raje izrazi drugače: "Vem, da nisi namenoma pozabil, pa vendar se naslednjič spomni, kaj sem te prosila. Sicer imam občutek, da ti je vseeno zame in za moje želje."

Taktika, ki bo nedvomno obrodila več sadov.

Le kaj si mislil?

Po dolgem dnevu ti on pojasni, kako je rešil težavo, s katero se je soočil v službi. Tebi se njegov način ne zdi pravi in svojega mnenja se ne trudiš zadržati, zato jezno izbruhneš: "Kaj za vraga si vendar mislil?"

Drži, pravico imaš izraziti nestrinjanje z njegovim dejanjem, a vendar pomisli, da ti nisi bila v njegovi koži in v resnici ne veš, kaj bi storila, če bi bila.

Zato bo veliko bolje, če se bo tvoje mnenje slišalo nekako takole: "V takšni situaciji bi najbrž ravnala drugače."

Naj bo preprosto in brez ostre kritike.

To je vse, kar si storil?

V popolnem svetu bi popoln fant bral tvoje misli. A vendar ne živimo v pravljici. Če od nekoga pričakuješ nekaj, za kar nisi prosila, je čas, da se spustiš na realna tla in naslednjič podaš natančnejša navodila.

Kajti, v kolikor sta se zmenila, da greš ti v trgovino on pa pospravi dnevno sobo in ob vrnitvi domov ugotoviš, da zanj pospraviti dnevno sobo pomeni pogrniti kavč, poravnati blazine in posesati preprogo (ti pa bi seveda še pobrisala prah, zalila rože in ometla pajčevine), je težava v vajini komunikaciji in ne v njegovi nesposobnosti.

Ne dotikaj se me!

Ups. Saj veš, tisti trenutek, ko bi se on malo privil k tebi, a po napornem dnevu ti res ni do posteljnih aktivnosti, zato ga grobo zavrneš z besedami; "ne dotikaj se me". In te ga zabolijo, kot bi ga udarila s palico.

Res je, ni treba, da se mu prepustiš iz ljubega hišnega miru, a to, da ti ni do seksa, lahko poveš tudi drugače: "Res sem imela nor dan in samo privila bi se k tebi ter počivala v tvojem objemu," bo slišati veliko lepše in bolje.

Razumel bo namig, ki ga ne bo dojel kot popolno zavrnitev.

Patetičen si

Še ena izjava, ki nikoli ni primerna in je v nobenem primeru ne bi smela izreči nekomu, s katerim si v razmerju. Rekel ali storil je nekaj, kar ti ni všeč in zato si jezna. Razumljivo. A nauči se obvladovati svoja čustva ter jih primerno ubesediti.

"Tvoje besede so me prizadele, ne maram, da se tako pogovarjaš z menoj," je odziv, ki ne bo izzval novega napada in veliko lažje bosta težavam prišla do dna, kot če bi mu zabrusila, da je patetičen ter ob tem še odkorakala iz sobe in za seboj jezno zaloputnila vrata.

Pomisli, za vajino zvezo gre, zato se odzovi na način, ki bo zanjo najboljši.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)