"To mi je pomagalo do orgazma" (izkušnje resničnih žensk)

Če tudi sami težko doživite spolni vrhunec, poglejte, kako si do njega pomagajo ženske, ki so nekoč bile v vaši koži.

25.5.2019 ob 4:04

zenska_postelja_nogavice_spalnica_micna.jpg

Če še nikoli niste doživeli orgazma, niste edini. In ne, nič ni narobe z vami. Obstaja veliko dejavnikov in razlogov, zaradi katerih je spolni vrhunec težko dosegljiv, prav tako do njega vodi veliko poti.

Kar dokazujejo izpovedi žensk, ki so nekoč o eksplozivnih zaključkih seksa le sanjale, a niso obupale in končno odkrile tisto, kar jih pripelje do cilja. Namige, ki bodo lahko tudi vam v pomoč, je zbral Cosmopolitan.

Noge držim tesno skupaj

"Sicer ne vem iz kakšnega razloga, a kadar ležim na hrbtu in imam nogi tesno stisnjeni drugo ob drugo, doživim orgazem. V vseh drugih položajih je zame praktično nedosegljiv. Pa naj bo med masturbacijo ali kadar se ljubim z dragim. Ta včasih postane nestrpen in dvigne moji nogi ter si tako zagotovi globljo penetracijo, a v tem primeru sem sama oropana užitka. Tudi med oralnim seksom ga še nisem doživela," Mia, 25 let.


Omislila sem si umetni penis

"Med masturbacijo nisem nikoli imela težav z doseganjem orgazma, zgodba med penetracijo pa je bila do nedavnega povsem drugačna. Čeprav sem si res želela okusiti vaginalni orgazem, sem bila vedno znova razočarana. Moj fant je res pozoren in potrpežljiv, vendar mi je nerodno vztrajati pri tem, da bi odkrival tisto, kar mi najbolj prija.

Moja rešitev: kupila sem umetni penis. Z njim brez težav najdem najobčutljivejše področje. Osvojenega znanja še nisem uspela prenesti v seks v dvoje, a verjamem, da sem na dobro poti in mi bo uspelo tudi to," Stella, 27 let.


Okrepila sem mišice medeničnega dna

"Dolgo sem bila med ženskami, ki med penetracijo skoraj nikoli ne doživijo orgazma. Dokler nisem odkrila pomena krepkih mišic medeničnega dna. Z rednim in doslednim izvajanjem keglovih vaj so te postale čvrste in meni ter partnerju tlakovale pot do popolne spolne izkušnje," Rebecca, 29 let.


Držim napete noge

"Dokler nisem spoznala, da je vibrator moj najboljši prijatelj, nikoli nisem doživela orgazma. A tudi z njim sem kar nekaj časa iskala prave načine ter ugotovila, da so napete mišice nog obvezen pogoj za moj vrhunec. Res je, zadeva ni videti seksi, saj ležim, kot bi bila deska, a meni pomaga in zato redno prakticiram to tehniko. Z vibratorjem ali z ljubimcem," Nikky, 24 let.


Masturbiram pod prho

"Moj nasvet vsem, ki imajo težave z doseganjem orgazma se glasi: raziskujte in odkrivajte svoje telo. Obstaja nešteto načinov, ki pripeljejo do spolnega vrhunca, le odkriti jih morate. Če ne v postelji, pa pod prho, kot to počenjam sama.

Topla voda me sprosti in med masturbacijo v družbi vroče pare mi vedno pride. Običajno ne uporabljam igračk, čeprav so te dobrodošla popestritev. V resnici se najraje igram pod prho," Lizzy, 24 let.


S prsti stimuliram točko G

"Res je, da je vsaka ženska zgodba zase, a pri meni najbolj zaleže draženje G točke s prsti. Pa naj to počne on ali sama," Kate, 26 let.


Poskrbim, da sem res dobro vzburjena

"Orgazem med masturbacijo mi nikoli ni predstavljal težave, nekoliko drugače pa je bilo tedaj, ko v postelji nisem bila sama. Sem namreč dokaj nesamozavestna in le težko se osredotočim na seksi akcijo. Zato v prvi vrsti poskrbim za svoje možgane in jih med dolgo predigro pripravim do tega, da sodelujejo z mano. Zamišljam si seksi prizore, dražim se sama, pogledam tudi kakšen začinjen posnetek. Res je, da je spontani seks čudovit, a mene ne pripelje do cilja. Nanj se moram namreč v mislih res dobro pripraviti," Kitty, 30 let.


Oči imam zaprte

"Zaprite oči in občutili boste več užitkov ter radosti. Pri meni definitivno deluje," Sasha, 31 let.


Berem erotična dela

"Pornografije ne maram. Zdi se mi preveč nenaravna in me v resnici odbija. Zgodba z erotiko pa je povsem drugačna. Najraje jo imam v obliki knjig. Med branjem takšnih del se prebudi moja domišljija, ki na nadaljevanje pripravi tudi moje telo," Nina, 26 let.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Zaporedni ženski orgazmi: Kaj so in ali so dosegljivi vsem ženskam (razlaga strokovnjaka) ali pa: To so stvari, ki jih ženske pričakujemo med vsakim seksom

Preberite še: Večino dneva presedite (in še 9 drugih presenetljivih ovir do orgazma)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)