Tako kmalu ženskam v razmerju ni več so seksa

Pri ženskah zanimanje za spolne radosti izgine dokaj hitro.

18.12.2020 ob 5:30 | Foto: Iurii Sokolov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tako kmalu ženskam v razmerju ni več so seksa

Spolnost ne samo, da zbližuje partnerja, temveč blagodejno vpliva tudi na um in telo. Prav zato bi si pari morali zanjo čim večkrat vzeti čas. Žal pa se kaj rado zgodi, da kateremu od njiju postane odveč in pri ženskah se to zgodi dokaj hitro.

Raziskovalci z univerze Southampton so izvedli anketo, v katero so vključili 4839 žensk in 6669 moških, starih od 16 do 74 let in jih povprašali, po kolikšnem času je v zvezi zanimanje za vroče radosti pri njih znatno upadlo in zakaj. Izkazalo se je, da je pri pripadnicah nežnejšega spola do tega prišlo veliko prej, kot pri moških in sicer pri nekaterih že po prvem letu razmerja. 

Glavni razlogi 

Večina je sicer povedala, da seks ni na njihovi lestvici prioritet vsaj eno leto po rojstvu otroka, nekaj manj, da preden otrok dopolni pet let, ne razmišljajo pogosto o vročih nočeh.

"To je najpogosteje posledica utrujenosti in primarne skrbi za dete. Dejstvo je še, da vsakodnevni stres znatno bolj vpliva na seksualno življenje žensk, kot na spolnost moških. Izguba interesa je velikokrat povezana tudi s preusmeritvijo pozornosti: po rojstvu otroka ta postane središče življenja žensk in to ni več moški," so pojasnili avtorji raziskave.

Ti so dodali, da so kot pogoste razloge za nižji libido one velikokrat navedle pomanjkanje čustvene bližine s partnerjem, slabo komunikacijo, zdravstvene težave ter arogantno obnašanje življenjskega sopotnika. Na seznamu so se znašle tudi nove tetovaže in piercingi na telesu dragega. Drugi dejavniki, zaradi katerih ženske opustijo intimnost, so slabe izkušnje v zgodnejših seksualnih odnosih ter nasilen seks.

V omenjeni anketi je 34 odstotkov žensk priznalo, da so na določeni točki povsem izgubile zanimanje za spolnost, v enaki situaciji se je znašlo 15 odstotkov moških študijo, ki so jo objavili v časopisu British Medical Journal povzema the Independant.

Preberite še: Zakaj moškim ni več do seksa

Morda vas zanima tudi: Starost, ko ženske najbolj uživajo v seksu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)