Štiri super pomembne veščine, ki jih morate osvojiti pred poroko (ali resno zvezo)

Ker bi nedvomno radi, da bi zakon ali resna zveza trajala dolgo, je dobro vedeti, brez katerih veščin ne bo šlo.

3.12.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri super pomembne veščine, ki jih morate osvojiti pred poroko (ali resno zvezo)

Preden nekdo dobi vozniško dovoljenje, mora opraviti vozniški izpit. Kar pomeni, da mora osvojiti vsa potrebna znanja in sposobnosti, da na cesti sebi in drugim ne bi predstavljal nevarnosti.

Nekako tako gre tudi pri snovanju resne zveze ali celo zakona. Čeprav za tovrstne priprave formalne šole ni, je nedvomno obvezno osvojiti nekaj veščin, brez katerih odnos ne more biti uspešen in zdrav. Katere so nepogrešljive, navaja Your Tango.

Obvladovanje lastnih čustev

Ne gre za zatiranje teh, temveč za pravilno izražanje. Zlasti negativnih, denimo jeze in razočaranja. Ta in podobna včasih v vsakem razmerju privrejo na plano, a ne glede na to, kako močna so, treba jih je obvladati.

Kričanje, besnenje, očitki ali celo fizična agresija zagotovo niso primerni načni izražanja negativnih občutkov. S pogovorom pa jih lahko izrazi le nekdo, ki jih zna obvladovati ter ohraniti trezno glavo tudi tedaj, ko v njemu vre.

Komunikacija

Kolikokrat ste že prebrali, da je komunikacija nepogrešljiva sestavina vsakega odnosa? Znati komunicirati pomeni znati povedati, kaj nekoga teži, veseli in osrečuje, konstruktivno podajati kritiko, hkrati poslušati drugo stran, kadar ima besedo ter spoštovati drugačno mnenje.

Ter seveda upoštevati povedano. Kajti le, če med partnerjema teče primerna komunikacija, lahko zgradita uspešno zvezo.

Reševanje sporov

Ne glede na to, kako složna sta tedaj, ko se na novo zaljubita, med vama so tudi razlike, ki jih bosta morala sprejeti in premostiti. Zagotovo bodo vzniknili spori ter nesoglasja, ne bosta vselej delila enakega mnenja in bosta kdaj drug nad drugim razočarana.

A vse to so sestavine odnosa, s katerimi se bo treba sprijazniti in se naučiti reševati konflikte tako, da bosta v njih poiskala kompromis, ki bo po volji obema. Pa naj bo glede tega, kje bosta v soboto zvečer, čigavo družino bosta obiskala med prazniki ali kako bosta vodila skupne finance.

Pozitivnost

Vsakič, ko se skupaj smejita, se vi smejite njegovim šalam ali on vašim, vedno, ko skupaj osvajata nova znanja ter nabirata izkušnje, ko si pomagata, se podpirata in se cenita, kažeta pozitiven pogled na vajin odnos. Prav pozitivnost krepi povezavo in pomaga tudi tedaj, ko zadeve ne tečejo najbolj gladko.

Le tesno povezana ter prežeta s pozitivnim odnosom do razmerja ter življenja na sploh, bosta lahko krmarila tudi po bolj razburkanih vodah.

Preberite še: Štiri majhne, a učinkovite spremembe v komunikaciji za lepše razmerje

Morda vas zanima tudi: Je res mogoče s predahom rešiti dolgo zvezo? (odgovarja strokovnjakinja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)