7 znakov, da vajino prijateljstvo prerašča v nekaj več

Prijateljstvo je nedvomno odlična osnova za razmerje, to pa so pokazatelji, da vajin, sprva platonski odnos, pluje v romantične vode.

30.11.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

7 znakov, da vajino prijateljstvo prerašča v nekaj več

Nobena skrivnost ni, da večina ne verjame v prijateljstvo med moškim in žensko. Morda so za to zaslužne preštevilne romantične komedije, v katerih sprva prijatelja postaneta par, morda pa tudi dejstvo, da v resničnem življenju takšen razvoj dogodkov še zdaleč ni redek pojav.

Kar je konec koncev povsem razumljivo: osnove za prijateljstvo so ujemanje, skupni interesi, dobro počutje v družbi drug drugega, zakaj se torej ne bi prijatelja zaljubila?

Najbolj noro pri celotni zgodbi pa je, da včasih sploh ne dojemate, da platonski odnos postaja ljubezenski, kajti niste pozorni na znake, ki jasno pričajo o tem. Da bi razblinili dvome, so pri Your Tangu nanizali nekaj najbolj očitnih.

Srečanje z njim je za vas najboljši del dneva

Zagotovo prvo opozorilo. Nedvomno imate radi vse prijatelje in se veselite srečanja z njimi, a če tedaj, ko veste, da se boste sestali z nekom posebnim, občutite nemalo vznemirjenja in vaše telo preplavi adrenalin skupaj s sladkim pričakovanjem je povsem jasno, da do njega gojite več, kot zgolj platonske občutke.

Načrte prilagajate temu, da z bi njim preživeli kar največ časa

Morda res menite, da ste zato, ker večkrat načrte prilagodite temu, da bi se srečala ali skupaj preživljala prosti čas, dobra prijateljica, a če se to pogosto dogaja verjemite, da si podzavestno želite, da bi bili nekaj več.

Če torej načrte spremenite enkrat, dvakrat, kajti res vas potrebuje, je to ena, kadar pa to postane navada, povsem druga zgodba.

Z njim govorite pogosteje, kot z drugimi v vašem življenju

Seveda je govoriti in si dopisovati s prijateljicami ter prijatelji nekaj povsem razumljivega in normalnega.

Če pa si morate vendarle priznati, da njemu pošljete največ sporočil ter ga največkrat pokličete po telefonu, si lahko prenehate zatiskati oči in si priznate, da nanj ne gledate več kot zgolj na prijatelja.

Domači ste tudi z njegovo družino

Blizu ste si z njegovimi sorodniki, za vas so nekakšna druga družina, z njegovo mamo se šalita in tudi, kadar njega ni v bližini, se v njegovem domu se počutite sproščeno ter kot doma.

To je še en znak, da so občutki do njega globlji od prijateljstva.

K njemu se zatekate vedno, ko potrebujete nasvet

Povsem razumljivo je, da se, kadar ste s stiski ali zadregi, obrnete na prijatelje.

A če prav njemu najpogosteje tožite o težavah v službi, o sporu s sestro in brez zadržka z njim razglabljate o vsemu, kar se dogaja v vašem življenju ter se nanj neredko obrnete po nasvet vedite, da v njem ne vidite le prijatelja, temveč vse pogosteje partnerja.

Vedno, ne glede na vse, vam stoji ob strani

Kadar ga potrebujete, vam je na voljo. Kadar imate težave, vam jih skuša pomagati rešiti, kadar imate slab dan, se trudi, da bi vas potolažil.

In če zato, da bi vam stal ob strani, spreminja načrte vedite da, tako kot vi, čuti v želodcu metuljčke, kadar je z vami.

Kadar govori o drugih dekletih, ste ljubosumni (in on, kadar vi govorite o drugih fantih)

Sploh ne veste, kdaj se je zgodil premik: nekdaj ste mu dajali nasvete, kako naj očara lepo deklico, po novem se v vas tedaj, ko govori o drugih dekletih, prebudi ljubosumje. To je še večje, kadar se pred vami s katero spogleduje.

In če se vam dozdeva, da tudi on, ko se vlogi zamenjata, ni ravnodušen, sta lahko povsem prepričana, da drug na drugega ne gledata zgolj kot na prijatelja, temveč kot na nekaj, ali veliko, več.

Preberite še: Devet odgovorov na vprašanje, zakaj nikoli ne loviti moškega

Morda vas zanima tudi: Šest stvari, ki jih vsak moški pričakuje v zvezi (a je preveč sramežljiv, da bi to povedal)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)