Ste noro zaljubljeni? Tega raje ne počnite na družabnih omrežjih

Svoja globoka čustva raje izlitje na papir kot na splet. To bo bolj varno, zlasti pa romantično.

1.11.2016 ob 7:30

shutterstock_395182522.jpg

Ljubezen je čudovita stvar. In ko najdemo tistega (ali tisto), ki nam hitreje požene kri po žilah, želimo to seveda deliti z vsem svetom. V času družabnih omrežij je to več kot enostavno, toda kje je meja, koliko informacij, fotografij in izlivov ljubezni še prenesejo družabna omrežja oziroma bolje rečeno vaši prijatelji. Preden se odločite za objavo najnovejše fotografije, na kateri si z dragim delita tortico, čustvenega izliva, ki bi moral biti pravzaprav namenjen le njemu, ali povezave do osladne ljubezenske pesmi, ki »tako zelo dobro opisuje, kako se ljubita«, preberite nekaj napotkov, ki bodo koristili tako vam kot vašim prijateljem.

Ne pretiravajte s statusi, v katerih vsem razglašate svojo ljubezen

Lahko, da imate pesniško žilico ali odličen besedni zaklad, a nič ne bo narobe, če boste svoja globoka čustva izlili na papir namesto na družabno omrežje. Pretiravanje z izrazi čustev lahko za bralca kaj hitro postane neiskreno, prenapihnjeno in osladno. Pretirana želja po deljenju intimnih čustev s stotinami ljudi kaže na neiskrenost, pravijo psihologi, ki dodajajo, da s tem bolj kot druge o pristnosti svojih čustev želite prepričati sebe. Naslednjič, ko vas bo zgrabila neustavljiva želja po izlivu ljubezni, jo torej delite le s tistim, komur je namenjena, ne z vsemi 946 spletnimi prijatelji.

Ne objavljajte osebnih SMS-sporočil

Naj vam dragi pošlje sporočilce s kratkim »Pogrešam te« ali je za vas spisal sonet, nikakor tega ne objavljajte na družabnih omrežjih. Enako bi vam najbrž povedal tudi partner, ki je sporočilo namenil vam, ne vsemu svetu.

shutterstock_220554178.jpg

Ne pričkajte se prek družabnih omrežij

Res nikogar od vaših prijateljev ne zanima, kdo spet ni pomil posode in pozabil peljati psa na sprehod. Razčistita med seboj.

Umirite se z objavljanjem  fotografij

Ena fotografija s kakšnega posebnega dogodka, zanimivega sprehoda ali potovanja je super. Dve podobni sta še sprejemljivi, a zavedajte se, da vaši prijatelji nočejo vsak dan gledati štirih zaporednih fotografij vajinega poljuba za lahko noč, posnetih z vseh mogočih kotov. Kaj, če bi se raje prepustila in uživala v trenutku, kot da se obremenjujeta z dokumentiranjem? Tudi prijatelji vama bodo hvaležni.

Nehajte s posteljnimi selfiji

Ni jih malo, ki objavljajo fotografije, na katerih se s partnerjem valjata med rjuhami, najdejo se tudi takšni, ki se jim zdi primerno objavljati fotografije, posnete nedolgo po seksu. Morda so vaša lička res prijetno rožnata in lasje ljubko razmršeni, a naj v tem pogledu uživa le partner. Kaj, če jih vidi vaša mama? Ste kdaj pomislili na to?

Avtorica: B. K. P.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)