Spolni položaji, ki učinkovito nadomestijo vadbo

Nekatere spolne poze bi zlahka postavili ob bok vadbi.

4.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages, Golfsupport | Avtor: M. FL.

Spolni položaji, ki učinkovito nadomestijo vadbo

V času pandemije so telovadnice zaprte, za vadbo doma pa je težko najti pravo motivacijo. Dobra novica je, da lahko za porabo viška energije in za močne mišice poskrbite kar v spalnici, kar je zlasti zdaj, ko nas je večina preveč uživala v prazničnih dobrotah več kot idealna rešitev, piše The Sun.

Ta povzema portal GolfSupport, ki je v preprosto raziskavo vključil 112 heteroseksualnih parov in jih opremil s posebnimi napravicami, katere so merile porabo energije med intimnim aktom.

S pomočjo teh se je izkazalo, v katerih spolnih položajih je poraba energije največja in tudi, kateri so učinkovitejši z vidika moških ter kateri s stališča žensk.

Svoja dognanja so prestavili s skico. Na njej je označena poraba energije v pol ure, rožnata barva označuje porabo pri ženskah, bela pri moških.

 

Golfsupport

Skratka: položaj, ki je s tega vidika najboljši za ženske je poza, v kateri on leži na hrbtu, ona pa čepi nad njim. Za moške je to poza, v kateri se ona z rameni dotika tal, nogi ima visoko v zraku, on se v pol počepu spušča proti njej.

Dobra novica za ženske je predvsem ta, da je položaj v počepu tudi ena od poz, v kateri one najlaže dosežejo vrhunec. V njej ga ženske doživijo v 72. odstotkih poskusov. Prvi na tej lestvici je z 79. odstotki položaj po pasje in tretji z 71. obrnjena kavbojka.

Preberite še: 5 razvpitih, a v ženskih očeh povsem precenjenih seksi poz

Morda vas zanima tudi: Pozor, to so za moške najnevarnejši spolni položaji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)