Finančna varnost ali ljubezen? Izkušnja dame, ki je bila v zvezi z bogatašem

Da bogastvo v zvezi ne zagotavlja sreče, dokazuje osebna izpoved ženske, ki pojasnjuje, zakaj udobna veza še ni vse.

11.7.2020 ob 5:30 | Foto: Bernard Bodo/GettyImages, Instagram | Avtor: M. FL.

Finančna varnost ali ljubezen?  Izkušnja dame, ki je bila v zvezi z bogatašem

Jana Hocking je 34-letna radijska producentka, ki ima nemalo izkušenj z zmenki in z iskanjem tistega pravega. Takole pa je za avstralski portal News.com pojasnila, zakaj po njenih izkušnjah sestajanje z bogatašem ni ravno najboljša ideja.

"Pred kratkim sem se sestajala s finančno dobro situiranim moškim. Imel je čudovito hišo v bogatem delu mesta in vozil je velikega črnega Range Roverja. Pripravljen se je bil ustaliti, osnovati družno in bil je tip človeka, ob katerem se mi nikoli ne bi bilo treba spraševati, kaj počne v večerih, ki jih preživlja s prijatelji. Zdelo se mi je, da sem srečala samoroga: nekoga, ki je bil skoraj predober, da bi bil resničen.

Moje prijateljice so vzdihovale, kako srečna sem lahko, ker sem ga našla. Da sem končno zadela glavni dobitek na loteriji zmenkov in da bi morala biti ob tem vzhičena. Vendar … nisem bila.

Največja težava v celotni zgodbi je bila, da je bil preveč neodločen in se je glede vsega strinjal z mano. Vesel je bil, ker sem vedno jaz vodila pogovore, nikoli ni izrazil svojega mnenja, nikoli mi ni oporekal in nikoli mi ni ničesar očital.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Hocking

Skušala sem najti teme, v katerih se ne bi strinjal z mano, iskala področja, glede katerih bi imel trdno mnenje, hotela sem z njim debatirati, argumentirati, hrepenela sem po njegovem pogledu na zadeve. A on je bil preprosto preljubezniv tip človeka, ki se je strinjal z vsem, kar sem rekla ali storila. Pravzaprav v ničemer, kar je bilo povezano z nama, ni sodeloval. Jaz sem izbirala restavracije, vikend izlete in teme pogovorov.

Kadar naletim na takšnega človeka, začnem iskati njegove meje. Ne namenoma, povsem podzavestno ga preizkušam in preverjam, kako daleč lahko grem. In velikokrat, tako kot v zadnjem primeru, spoznam, da sem z nekom, po katerem lahko hodim. Tega pa si nihče ne želi.

Pozno sem se vračala z zabav, nisem mu povedala, kam grem, zadnji trenutek sem odpovedovala najine načrte. Vem, pokazala sem mu najslabšo možno plat obnašanja. On pa je vse mirno sprejemal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Hocking

Nekega jutra sem se zbudila in ga videla, kako vame zre kot pohlevni kuža, ki čaka na moj naslednji ukaz. Tedaj mi je dokončno kapnilo: to ni moški zame. Vedela sem, kaj bi pomenilo, če bi se razšla z njim. Ne bi ostala le brez fanta, temveč bi se odpovedala tudi udobnemu življenju. Tedaj sem zaslužila komaj polovico sedanje plače in marsikateremu bi se zdelo noro zapustiti nekoga, ki mu lahko nudi dobesedno vse.

Odpovedala bi se lepi hiši v zameno za enosobno stanovanje, odpovedala bi se možnosti, da bi se poročila in osnovala družino, zapustila bi človeka, ki si je želel isto kot jaz. Z mano.

Pa je finančna varnost res lahko nadomestilo za ljubezen? Žal ne. Na srečo je potem, ko sva končala razmerje, spoznal čudovito dekle, ki obožuje njegov pohleven pogled in način, kako z njo ravna. On je res samorog, le ne moj samorog.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Hocking

Od tedaj sem bila na več zmenkih z moškimi, s katerim sem se zapletla v vroče debate glede različnih tem. Spomnim se, da sem si na enem od takšnih srečanj mislila: Še sreča, da se še nisem ustalila.

Ne razumite me narobe. Zagotovo tudi sama nisem svetnica in v življenju rada ubiram bližnjice. Rada imam lepe in drage stvari, še vedno pa prisegam na samostojnost in finančno neodvisnost. Opazujem dekleta, ki se zapletajo z bogatimi moškimi, ki ubirajo lažjo pot in pristanejo ob sponzorjih. Pa je to res to? Čemu vse se odpovedo za tistih nekaj dodatnih bonusov? Resnični ljubezni? Metuljčkom v želodcu?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Hocking

Za vraga, vsak je že kdaj podvomil v svoje odločitve in ravnanje, a dejstvo je, da nič ne more nadomestiti mehkih kolen in vznemirjenja ob branju sporočila, ki ga je poslala res posebna oseba.

Sama še vedno iščem tistega pravega. Hodim na zmenke in ugotavljam, ali mi je nekdo res všeč, ali me morda nista zapeljala glamur in debela denarnica. Tedaj, ko sem v dvomih, si zastavim vprašanje: bi lahko ob njem sedela na res dolgem poletu in me njegove lastnosti ne bi spravljale ob živce?

Preprosto vprašanje, odgovor na katerega pove veliko. In če si nanj odgovorim z ne, potem … srečno. Najti pravega moškega ni lahka naloga. A jaz jo želim dobro opraviti."

Preberite še: Všeč mi je, ko druge ženske osvajajo mojega moža (osebna izpoved)

Morda vas zanima tudi: Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)